Joe Biden se retrage din cursa prezidențială

Joe Biden se retrage din cursa prezidențială Joe Biden. Sursa foto: Facebook

Statele Unite. Joe Biden, președintele în funcție s-a retras din cursa prezidențială. Mai mulți lideri democrați au susținut în ultima perioadă că liderul de la Casa Albă nu poate face față unei competiții împotriva lui Donald Trump.

Președintele Biden a luat decizia să nu mai participe la alegerile prezidențiale, conform CNN. Președintele și-a anunțat retragerea printr-o scrisoare publică.

Joe Biden se retrage din cursa prezidențială

Președintele american și-a anunțat retragerea prin intermediul unei scrisori pe care a publicat-o pe rețelele de socializare. Joe Biden a declarat că a ales să facă pasul în spate în interesul partidului său, Partidul Democrat, și al poporului american.

„Cred că este în interesul partidului meu şi al ţării să mă retrag şi să mă concentrez exclusiv pe exercitarea funcţiilor de preşedinte până la finalul mandatului meu”, a declarat democratul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biden intenționa să rămână în cursa prezidențială, aseară, conform unei surse familiarizate cu problema. El și-a anunțat colaboratorii principali că se retrage în jurul orei 13.45 (18:45, ora Marii Britanii).

Primele solicitări de retragere au venit după prestația pe care a avut-o în dezbaterea cu rivalul său Donald Trump, pe 27 iunie. Incapabil să-i facă față contracandidatului său, actualul președinte a lăsat impresia unei persoane slăbite. Ulterior, pe măsură ce Joe Biden a continuat să gafeze, inclusiv la Summitul NATO de la Washington, vocile celor care îi cereau retragerea s-au amplificat.

 

 

Donald Trump atac la Biden

Imediat după retragerea lui Joe Biden, contracandidatul său, Donald Trump nu a ratat ocazia să-l atace. El a spus despre acesta că ar fi fost cel mai rău președinte al Statelor Unite. Mai mult, a apreciat că o eventuală candidatură a vicepreședintei Kamala Harris va fi mai ușor de depășit.

Donald Trump se află în ofensivă, de câteva zile, după atacul din Pennsylvania. Sondajele de opinie au arătat că are un avans față de contracandidatul său Joe Biden.

Odată cu retragerea lui Joe Biden este foarte posibil ca atenția americanilor să se îndrepte spre Partidul Democrat și spre viitorul candidat propus în locul acestuia. Astfel, Trump ar putea ieși din lumina reflectoarelor.

Joe Biden își propune vicepreședinta

Președintele american a făcut o postare în care și-a declarat susținerea pentru Kamala Harris. Joe Biden consideră că vicepreședinta pe care a învestit-o cu încredere în 2020, este cea mai potrivită să candideze împotriva lui Trump. Președintele american face apel la membrii Partidului Democrat să strângă rândurile ca să-l învingă pe Donald Trump.

„Colegii mei democrați, am decis să nu accept nominalizarea și să-mi concentrez toate energiile asupra îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu. Prima mea decizie ca nominalizat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o.

Astăzi vreau să ofer întregul meu sprijin și sprijin pentru ca Kamala să fie nominalizata partidului nostru în acest an. Democrați – este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Să o facem”, a transmis Joe Biden într-un nou mesaj.

 

Revista presei