Olimpicii Români au zburat către Paris și către medalii

Olimpicii Români au zburat către Paris și către medalii Olimpicii Români. Sursa foto: COSR

Momente de mari emoții azi, la Salonul Oficial de pe Aeroportul Otopeni. Delegația română pentru Olimpiada de la Paris a decolat cu o navă Tarom, botezată „Nadia Comăneci”.

Acum o sută de ani

Aeronava a fost botezată cu numele marii noastre campioane la propunerea ziaristului Răzvan Ionașcu, prieten al Nadiei, semn că și presa mai contează. Uneori. Președintele Comitetului și Sportiv Olimpic, Mihai Covaliu, a spus: „Acum o sută de ani, drumul către medaliile olimpice a fost deschis tot la Paris, cu o medalie de bronz, iar nouă ne revine misiunea de a continua această poveste frumoasă și de a îmbogăți tezaurul României cu alte medalii”. În 1924, la Paris, echipa națională de rugby aducea României prima medalie din istorie, medalia de bronz.

 Elisabeta Lipă, 5 titluri olimpice, 11 Olimpiade în total!

Elisabeta Lipă a urmat la cuvânt și a adunat aplauze mai multe decât a adunat pe apă, la cele 5 titluri olimpice pe care le-a câștigat. M-am uitat la ea. Se zice că este o tipă dură, la fel ca în barcă. Discursul a fost impresionant. ”Vă doresc tuturor să faceți imnul României să răsune în toate arenele olimpice! Trei ani de zile v-ați dedicat, ați muncit și acum este momentul să zburați către cea mai înaltă treaptă a podiumului pentru că puteți. Doriți-vă mai mult decât este posibil omenește! O să vină și momentul vostru, care este chiar acum, la Jocurile Olimpice de la Paris!”.

Ne puteți urmări și pe Google News

M-am dus la ea pentru o fotografie. „Câte Olimpiade, aveți?”. Cu asta, sunt 11. Când am concurat, cinci medalii de aur, una de bronz”.

Cu toții, au venit la fotografii. La scara avionului. Și un mesaj: Hai, România!

Bernadette Szocs, multiplă campioană europeană

Bernadette Szocs, multiplă campioană europeană la tenis de masă

 

 

Revista presei