Trei români, arestați în Spania. Metoda prin care voiau să se îmbogățească

Trei români, arestați în Spania. Metoda prin care voiau să se îmbogățească Anvelope. Sursa foto: Pixabay

Spania. Trei cetățeni români au fost arestați de polițiști spanioli. Aceștia au vârste cuprinse între 28 și 35 de ani și au pus la cale un plan prin care voiau să devină bogați. Astfel, cei trei au jefuit mai multe ateliere auto și au au sustras cauciucuri fabricate pentru mașinile de lux.

Trei români au fost arestați în Spania. Cum acționau

Polițiștii din Madrid au intrat pe fir după ce aceștia au reușit să fure din mai multe locații. În ultima perioadă, cei trei români au furat piese auto în valoare de 2 milioane de euro.

Hoții aveau în vedere piesele destinate autoturismelor de lux. Prin vânzarea acestora, cele trei persoane arestate au reușit să își rotunjească veniturile.

Au fost prinși în flagrant

După ce au reușit să dea mai multe spargeri, polițiștii din Spania le-au organizat un flagrant. Jaful care i-a adus în fața oamenilor legii a avut loc în orașul Cartagena. Românii au sustras roți și cauciucuri dintr-un parc auto. Valoarea prejudiciului respectiv se ridica la 18.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News
Spania, anvelope, furt

Anvelope. Sursa foto: Pixabay

Cei trei hoți nu au apucat să vândă bunurile, fiind prinși în fapt de polițiști, arată La Nocion.

Potrivit autorităților spaniole, aceștia scoteau roțile de pe mașini și intenționau să le transporte pentru vânzare. În timp ce acționau, români au avariat 26 de autoturisme de lux. La fața locului, polițiștii au găsit o piesă furată cu doar câteva zile înainte dintr-un magazin de anvelope.

Acuzați că ar fi pus la cale alte șase jafuri în Spania

Românii au fost reținuți de polițiștii din Madrid. Pe lângă acuzațiile legate de furtul din Cartagena, aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale alte șase jafuri. În cazul tuturor faptelor, cei trei ar fi vizat același brand de lux.

Conform autorităților spaniole, valoarea totală a prejudiciului cauzat ajunge la două milioane de euro. Cazul a fost preluat de tribunalul din Madrid.

Revista presei