Concerte la Chișinău, în acest weekend. Scena, luată cu asalt de nume grele

Concerte la Chișinău, în acest weekend. Scena, luată cu asalt de nume grele sursa: Facebook

Chișinău. Eveniment important, și azi, și mâine, în capitala Republicii Moldova. Festivalul „Te Salut, Chișinău!”, ediția a IV-a, a debutat vineri, continuă azi și se va încheia mâine.

Prilejul organizării acestui eveniment este legat de aniversarea a 588 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Festival de trei zile, la Chișinău

Festivalul a devenit deja tradițional și este așteptat cu nerăbdare nu numai de locuitorii din Chișinău. Cu această ocazie, în capitală ajung și locuitori din restul țării, dar și persoane din străinătate, care vor să viziteze Republica Moldova.

După cum au anunțat organizatorii evenimentului fiecare dintre cele trei zile debutează cu o incursiune în istoria orașului în cele mai vechi locații atestate în Chișinău: Biserica „Mazarache”, Biserica „Constantin și Elena” și Casa Toadere Sabău, ruinele Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Programul va continua pe Strada Pietonală Eugen Doga cu spectacole de muzică, din genuri variate pentru diverse categorii de participanți.

Muzică pentru toate vârstele la eveniment

Așadar, participanții se pot bucura de

Cultură și folclor tradițional. O zi marcată de târguri de meșteșuguri și degustări de bucate tradiționale, promovând moștenirea moldovenească a culturalii. Totul va culmina cu un spectacol de remarcabil, susținut de ansambluri de muzică populară și artiști foarte cunoscuți, printre care se regăsesc „Orchestra Fraților Advahov”, Zinaida Julea, Nicolae Gribincea și „Plăieșii”, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Tudor Ungureanu și „Ștefan Vodă”, Suzana Popescu, Gabriel Nebunu și mulți alții.

Muzică clasică. Recitaluri și concerte ce sunt susținute de orchestre simfonice și voci renumite în Republica Moldova și la nivel internațional. „Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale”, Orchestra Municipală de Cameră „Camerata Chișinău”, Capela Corală „Doina”, precum și soliștii: Mariana Bulicanu, Dumitru Mâțu, Bogdan Mihai, Eugen Negruță, Ana Cernicova etc.

Ziua dedicată tinerilor. În această zi, publicul tânăr se va bucura de atmosfera vibrantă și energică și vor putea asculta ritmuri moderne alături de „Concertino Accordion Band”, Natalia Barbu și „Lupii lui Calancea”, conform libertv.md.

Revista presei
Un tren spre Moscova