Rugăciuni pentru chemarea ploii. ÎPS Teodosie, slujbă în miez de noapte

Rugăciuni pentru chemarea ploii.  ÎPS Teodosie, slujbă în miez de noapte ÎPS Teodosie. Sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Constanța. Arhiepiscopul Tomisului a oficiat sâmbătă rugăciuni pentru ploaie pe un câmp din județul Constanța. La slujbă au participat mai mulți preoți, dar și credincioși.

Și în ultimele zile, Înaltpreasfințitul Teodosie a luat parte la mai multe rugăciuni similare în localitățile din jurul Constanței.

Rugăciuni pentru chemarea ploii, oficiate de Arhiepiscopul Tomisului

Sâmbătă, 20 iulie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Cu această ocazie, de la ora 7.00, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a celebrat Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ilie” din apropierea localității Istria, urmată de slujba de parastas pentru părintele Ioil, fostul stareț al mănăstirii.

Ne puteți urmări și pe Google News

La ora 12.30, Arhiepiscopul a oficiat rugăciuni pentru ploaie pe câmpul din apropierea mănăstirii Istria.

Dăruieşte ploaie liniştită, trecând cu vederea greşelile noastre. Trimite ploile tale peste locurile cele lipsite care au trebuinţă. Veseleşte faţa pământului pentru săracii poporului tău, pentru prunci, pentru animale, pentru toate celelalte căci de la tine aşteaptă să le dai lor hrană la vreme potrivită.

Doamne Dumnezeule atotştiutorului care ridici nori de la marginea pământului, care ai făcut curgerile spre ploaie, care scoţi vânturile din visteriile tale, cel care chemi apa mării şi o verşi peste faţa a tot pământul, ţie ne rugăm şi cu umilinţă, cădem înaintea ta, mărturisind păcatele noastre şi cerând de la tine mila cea bogată, deschide stăvilarele cerului, porunceşte norilor să dea ploaie, îndură-te de toate cele de pe pământul tău, îndură-te de bătrâni, de tineri, de pruncii de la sân, de robii şi roabele tale, fii şi de fiice, de toate animalele pământului şi fă să crească pâine de mâncare pentru noi şi iarbă pentru animale”, a spus Arhiepiscopul Tomisului în rugăciunea sa.

ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie. Sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Patriarhia Română cere rugăciuni pentru combaterea secetei în toate eparhiile

Și vineri, 19 iulie, Arhiepiscopul Tomisului, a continuat să se roage pentru încetarea secetei.

După ce în cursul nopții a citit rugăciuni pentru ploaie la schitul Serafim de Sarov, dimineața, ierarhul a vizitat localitatea Techirghiol, cerând lui Dumnezeu să aducă ploaie blândă și fertilă, a scris Arhiepiscopia pe Facebook.

De asemenea, în ultimele zile, Patriarhia Română a emis un „îndemn părintesc” către toate Eparhiile sale, solicitând oficierea rugăciunilor specifice pentru perioadele de secetă.

Revista presei