Cele mai răcoroase plaje din Europa. Peisajele sunt de vis

Cele mai răcoroase plaje din Europa. Peisajele sunt de vis Plajă. Sursa foto. Dreamstime.com

Există plaje chiar și în Europa, unde temperaturile nu depășesc 30 de grade. Una dintre acestea se află în Lagos, Portugalia, unde temperaturile maxime sunt între 24 și 30 de grade.

Asta pentru că stațiunea în cauză se află în zona cea mai de sud a Portugaliei. Și acolo, curenții Oceanului Antlantic răcoresc plaja stâncoasă, efectul fiind acela că temperatura nu crește prea mult. Pe de altă parte, orașul oferă și foarte multă istorie, plaje cu nisip fin și ape turcoaz.

Plaje care mai de care

Nu în ultimul rând puteți lua lecții de surf, puteți face ciclism și drumeții. Orasul San Sebastian din nordul Spaniei este următorul pe lista cu plaje ferite de căldură. Aici temperaturile sunt chiar ceva mai mici, între 23 si 27 de grade. Acesta se află în centrul Țării Bascilor și este o oază de răcoare pentru toți spaniolii toropiți de căldură.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plaja La Concha are nisip alb și fin, iar pe faleză aveți foarte multe restaurant cu mâncare tradițională. Plajele Zarautz si Zurriola sunt vestite pentru surf. Biarritz, este o altă localitate spaniolă, în apropiere de San Sebastian, pe partea franceză a Tarii Bascilor. Și aici temperaturile maxime se încadrează între 23 și 29 grade. De altfel și aici foarte multe plaje oferă posibilitatea practicării surfingului. De la Paris puteți ajunge aici cu un tren care ajunge în 4 ore. În zona Cornwall a Angliie, găsiți o altă locație răcoroasă, Penzance.

Letonia, plajă cu temperaturi maxime de 29 de grade

Aici veți găsi foarte multe plaje virgine, dar locuri pentru surf și băi geotermale. Iar temperaturile maxime nu depășesc 18 grade. Ultima, dar nu cea din urmă este plaja din stațiunea Jurmala din Letonia.

Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Marea Baltică. Temperaturile maxime nu depășesc 29 de grade. Aici puteți închiria vile de lemn care sunt pe plajă și puteți face chiar și trasee relaxante prin pădurea de pin.

Revista presei