Gata… cu drogurile! Azi, Cătălin

Gata… cu drogurile! Azi, Cătălin

Gata… cu drogurile! Azi, Cătălin

Cine mai crede minciuna că România este țară de tranzit? Intră drogurile, de tot soiul, ca la ele acasă. Am auzit, în ultima vreme, tot mai multe voci tânguindu-se că „am pierdut lupta antidrog”.

Și politicienii au lacrimi de crocodil, unii dintre ei știind, la propriu sau la figurat, câți bani ies din afacerea asta.

Sunt organizații, centre de dezintoxicare, tentative de a zdrobi monstrul. Unele cu reușită 10%, poate 20%. Ne mințim frumos. Chiar așa, metadona, e o soluție?

Ne puteți urmări și pe Google News

Sevrajul de la ea este, în multe cazuri, mult mai rău decât la heroină.

Cătălin a intrat, cu mulți ani în urmă, pe poarta Teen Challenge România. Cu sufletul și trupul devorate de toate drogurile posibile. „Legalele” au fost apogeul. Ele și-ar fi avut menirea să-l conducă pe ultimul drum. Ca mulți alții, încercase toate variantele.

Ca pe orice dependent, fata Morgana a morții albe, l-a păcălit și pe el mereu: „Într-o zi o să te lași, o să ai familie, o să fie bine… Dar nu azi. Mai iei o dată și gata!” Spitalul de dezintoxicare, pușcăria, suspinul celor dragi, dealerul, fuga din țară, alunecarea în faza următoare, și mai rea. Spirala care-l duce în gropă pe orice naiv care pornește pe drumul ăsta.

Cătălin Niculae este cu noi astăzi și ne spune cum l-a scos Dumnezeu din droguri. Pentru că demonul spiralei îl trăgea în jos, după șase luni a fugit și din Teen Challenge. Pentru că aici reușita ajunge la 90%, ceva l-a chemat înapoi.

De la țigară, la folie, la seringă, la etnobotanice… Și apoi, curat ca lacrima.

Gata… cu drogurile! Azi, Cătălin

Emisiunea video, aici

Revista presei