Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume

Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume Plaja din Fukutsu. Sursă foto: Facebook

Atunci când mareea este ridicată și condițiile meteorologice sunt potrivite, plaja din Fukutsu se transformă într-o oglindă cristalină de 3 km.

„În fiecare dimineață, când vin la serviciu, mă uit la ocean și mă gândesc: Cum mă simt astăzi? Dacă oceanul este de un albastru frumos, atunci mă simt fericită, iar dacă valurile sunt agitate, simt o agitație în inima mea. Noi [localnicii] suntem foarte mândri de mare și este ca o parte din familia noastră”, a declarat Rumi Nakamura.

Oceanul și oamenii

Nakamura a crescut în Fukutsu, în sudul prefecturii Fukuoka din Japonia, chiar pe coastă. Oceanul a avut întotdeauna un loc special în inima ei. Acolo se juca în nisip cu prietenii ei și se bălăcea în apele sale. Dar, după ce a petrecut timp pe plajele din alte părți ale lumii, și-a dat seama că există ceva care face coasta din Fukutsu și mai specială. Acesta este efectul uimitor de oglindă care se creează de-a lungul celor 3 km de nisip.

Când condițiile sunt potrivite, spune ea, se pot vedea reflexii frumoase ale cerului pe plaje. Acest lucru te face să te simți ca la marginea Pământului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Din copilăria mea, știam că atunci când mareea scade și cineva stă mai departe, se va reflecta în apă sau că norii se vor reflecta și vor crea o scenă foarte frumoasă”, a spus ea.

Efectul de oglindă

Acum, Nakamura lucrează la consiliul local de turism pentru a împărtăși această frumusețe cu lumea. În timp ce era doar un secret local pe vremea când ea creștea, în ultimii ani acest fenomen reflectorizant izbitor, numit Fukutsu Kagami no Umi (Oglinda mării Fukutsu), a devenit faimos dincolo de regiune. Astfel, roiuri de vizitatori au ajuns în acest mic oraș de coastă.

Apus de soare

Apus de soare. Sursa foto: pixabay.com

Zona Fukutsu se făcuse deja cunoscută pe plan intern pentru frumoasa scenă a apusului de soare deasupra sanctuarului Miyajidake. În februarie și octombrie, acesta creează o linie perfectă de lumină solară deasupra drumului care duce la mare. Dar, în încercarea de a găsi noi modalități de a aduce vizitatori în zonă, în 2021 Nakamura și consiliul de turism au început să promoveze zona într-un mod nou. Aceștia au început să încurajeze vizitatorii să facă și să împărtășească fotografii ale Oglinzii Mării Fukutsu.

Plajă și fenomene unice

Reflecțiile se pot întâmpla oriunde de-a lungul celor 3 km de coastă, care sunt împărțiți în trei plaje diferite: Plaja Tsuyazaki, Plaja Miyajihama și Plaja Fukuma.

Cu toate acestea, fenomenul poate fi oarecum evaziv, depinzând de maree și de vreme. Cel mai bun moment pentru a încerca este la mareea joasă, când cea mai mare parte a plajei este expusă, iar apa de mare rămasă deasupra poate crea efectul de oglindă. Acest lucru se întâmplă atunci când vânturile nu sunt prea puternice.

Nakamura a explicat că denumirea și promovarea oglinzii marine Fukutsu au coincis cu răspândirea coronavirusului. „Atunci când oamenii nu puteau merge în locuri aglomerate din interior, puteau veni pe plaja larg deschisă, fără a fi nevoiți să vorbească sau să se apropie de alții, și puteau face o fotografie. Uitându-se la mare și eliberându-se de acea acumulare de stres le putea da energie pentru ziua următoare.”

Promovarea prin Instagram

Vizitatorii au început să vină în număr mare aici, folosind Instagram pentru a-și posta fotografiile cu oglinda naturii, iar consiliul pentru turism a postat sfaturi pentru a face fotografia perfectă pe site-ul Fukutsu Sea Mirror.

În scurt timp, a devenit normal să vedem cupluri pregătindu-și aparatele foto pentru o fotografie romantică. La fel de normale au devenit grupurile de prieteni sărind în aer de mai multe ori până când siluetele lor au fost surprinse perfect.

Acesta este momentul în care povestea Fukutsu ia o turnură diferită. În altă parte, acest succes turistic s-ar fi putut solda cu hoarde de vizitatori și mormane de gunoaie. Un asemenea exemplu sunt plajele din Marea Mediterană sau cele 11 tone de gunoaie din vârful muntelui Everest. Dar în Fukutsu, localnicii au acordat prioritate păstrării plajelor lor virgine. Ei s-au mobilizat pentru a-și proteja mediul natural de căutătorii de selfie-uri și de turiștii Insta.

Plaja și protejarea mediului

Astăzi, un vizitator al acestei porțiuni de coastă va vedea probabil doar o întindere nesfârșită de nisip, windsurferi și localnici care își fac plimbarea zilnică - alături de turiști care încearcă să obțină fotografia perfectă. Ceea ce nu vor vedea sunt sticlele de plastic care se îngrămădesc sau ambalajele de chipsuri care zboară prin aer. Orice gunoi rătăcit va fi repede reperat și ridicat.

Acest lucru se datorează faptului că localnicii sunt hotărâți să strângă orice gunoi pe care îl văd în timpul plimbărilor lor regulate pe plajă. Grupurile se reunesc în weekend sau în alte zile stabilite pentru a efectua curățenii suplimentare. Multe dintre aceste acțiuni de curățare sunt desfășurate de organizații non-profit dedicate activităților de mediu și conservare.

Chiar dacă populația orașului Fukutsu este de doar 60 000 de locuitori, primăria din Fukutsu recunoaște mai mult de 30 de astfel de grupuri. Aceasta se implică în aceste eforturi, organizând forumuri și simpozioane. Scopul este de a ajuta la educarea locuitorilor cu privire la problemele de mediu, conform BBC .

Revista presei