Prognoza așteptată de toată România. Ziua în care vom putea respira normal

Prognoza așteptată de toată România. Ziua în care vom putea respira normal Vremea. Sursa foto: Arhiva EVZ

România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni. Meteorologii anunță caniculă până la sfârșitul săptămânii. Apoi, vremea se va mai răci puțin.

Prognoza meteo. Banat

Va fi caniculă începutul intervalului, iar temperaturile maxime vor fi de 40 de grade. Apoi, temperaturile vor scădea. Maxima va fi de 34 de grade în data de 20 iulie, după care nu vor mai avea variații semnificative. Temperatura minimă va fi de 20 de grade până în 21 iulie, apoi va fi de 16 grade. Meteorologii anunță averse și descărcări electrice după data de 17 iulie.

Crișana

Va fi extrem de cald în primele două zile. Apoi, vremea va scădea. Temperaturile maxime vor avea medii între 36 și 39 de grade până în 19 iulie, apoi vor ajunge la 30...32 de grade. Temperatura minimă va fi de 16 grade la finalul intervalului. Meteorologii anunță ploi în următoarele două săptămâni.

Vremea

Vremea . Sursa foto Pixabay

Transilvania

În primele două zile din interval canicula va fi intensă, iar maximele vor fi de 36...38 de grade. Apoi vremea se va răci, iar temperaturile maxime vor fi între 30 și 34 de grade. Minimele vor fi, în medie, între 16 și 18 grade până pe 15 iulie, apoi vor coborî ușor spre 14 grade. Sunt așteptate ploi și descărcări electrice din 19 iulie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza meteo. Maramureș

Vremea se răcește din 17 iulie. Temperaturile maxime vor fi în medie între 32 și 36 de grade între 15 și 19 iulie, apoi vor fi mai scăzute. Meteorologii anunță averse și descărcări electrice în intervalul 18...22 iulie.

Vremea

Vremea. Sursa foto Pixabay

Dobrogea

Valul de căldură va diminua treptat în intensitate și valorile termice vor scădea din data de 19 iulie. La începutul intervalului, maximele vor fi de de 36...38 de grade, apoi se vor situa între 30 și 31 de grade. În mare parte din interval regimul pluviometric va fi deficitar. Sunt șanse mari de ploaie în zilele de 18, 19 și 20 iulie.

Muntenia

Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic accentuat în primele zile. Temperatura maxima va fi de 40 de grade, însă din data de 17 iulie temperaturile vor scădea treptat. Maximele vor fi între 34 și 38 de grade. Temperatura minimă va fi de 18 grade. Sunt așteptate descărcări electrice și averse în a doua săptămână.

Oltenia

Între 15 și 18 iulie maximele vor avea media în jurul valorii de 40 de grade, însă până în data de 20 iulie se va resimți o răcire. Maxima va fi 32 de grade. Minimele vor fi între 18 și 20 de grade. Între 19 și 22 iulie vremea va deveni instabilă. Va ploua, iar vântul va avea intensificări.

Prognoza meteo la munte

Vremea se va răci treptat până în data de 20 iulie. Temperaturile maxime vor fi între 28 și 22 de grade mediat regional, iar minimele vor fi între 16 și 20 de grade. În a doua săptămână, minimele vor fi între 12...14 grade. Se vor semnala averse și descărcări electrice după 18 iulie.

Revista presei