Plătită degeaba, 20 de ani, o femeie s-a supărat și a luat o măsură radicală

Plătită degeaba, 20 de ani, o femeie s-a supărat și a luat o măsură radicală Laurence Van Wassenhove . Sursa foto Youtube

Franța. Laurence Van Wassenhove s-a angajat la France Telecom ca funcționar public în 1993, înainte ca Orange să o cumpere. Ea suferea de epilepsie și era hemiplegică din naștere, astfel încât primul ei angajator i-a oferit un loc de muncă care să țină cont de condițiile sale medicale.

Laurence Van Wassenhove dă în judecată compania

A fost secretară și angajată la resurse umane până în 2002, când a solicitat transferul într-o altă regiune franceză. Cererea i-a fost acceptată, însă noul loc de muncă era nepotrivit, fapt confirmat de un raport de medicina muncii. Orange ar fi refuzat să îi schimbe locul de muncă, plătindu-i salariul integral timp de 20 de ani pentru a nu face nimic.

France Telecom

France Telecom. Sursa foto Wikipedia

Van Wassenhove a încercat să raporteze situația guvernului și Înaltei Autorități pentru Combaterea Discriminării, în ciuda eforturilor Orange de a o ignora. După ce Orange a numit un mediator în 2015, lucrurile nu s-au îmbunătățit, deoarece compania a continuat să o plătească fără să facă nimic. Avocații ei spun că gigantul de telecomunicații a încercat să o forțeze să demisioneze.

Au plătit-o, dar n-a muncit

„Ei preferă să o plătească decât să o facă să muncească”, a declarat avocatul lui Laurence. Femeia a depus o plângere împotriva companiei și a patru manageri pentru „hărțuire morală și discriminare la locul de muncă legate de starea sa de sănătate”.

Ne puteți urmări și pe Google News
Proces

Sursa foto: Arhiva EVZ

Avocatul ei a declarat: „Munca pentru o persoană cu handicap înseamnă să aibă un loc în societate, recunoaștere, legături sociale care sunt create”. Laurence Van Wassenhove a fost „pusă pe tușă” timp de 20 de ani pentru a demisiona.

Ce spune compania dată în judecată

Orange a declarat ziarului francez La Dépêche că a făcut tot posibilul pentru a se asigura că condițiile de muncă ale lui Van Wassnehove erau optime. Compania a declarat că a luat în considerare „situația socială personală” a femeii și i-a plătit salariul integral și mai multe ajutoare nerambursabile în mod continuu. „O revenire la muncă în posturi adaptate” a fost, de asemenea, planificată, dar angajata era adesea bolnavă.

Un alt caz bizar a avut loc în urmă cu patru ani, când un francez și-a dat în judecată angajatorul pentru o muncă plictisitoare care îl deprima, potrivit odditycentral.

Revista presei