Reacțiile liderilor internaționali după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Reacțiile liderilor internaționali după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Sursa foto: Facebook/CGTN

Statele Unite. Donald Trump a fost ținta unei tentative de asasinat, sâmbătă noapte. Un lunetist de 20 de ani a încercat să-l ucidă pe fostul președinte american în timp ce acesta susținea un discurs electoral

Liderii internaționali reacționează după tentativa de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump

Donald Trump a fost evacuat de Serviciile Secrete, cu o rană ușoară la ureche. Forțele de ordine au reușit să-l lichideze pe agresor, însă nu au stabilit și identitatea acestuia. Rând pe rând, liderii internaționali au condamnat tentativa de asasinat asupra fostului președinte american Donald Trump.

Joe Biden s-a numărat printre cei care au vorbit cu Trump. Liderii internaționali au reacționat pe rețelele de socializare. Premierul britanic Keir Karmer a scris un mesaj pe platforma Twitter în care i-a urat fostului președinte și familiei acestuia urări de sănătate.

„Violenţa politică nu are loc sub nicio formă în societăţile noastre, iar gândurile mele se îndreaptă spre toate victimele acestui atac", a adăugat Starmer.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Violența politică nu este niciodată acceptată”

De asemenea, și premierul canadian a reacționat pe rețelele de socializare, Justin Trudeau a condamnat tentativa de asasinat și a scris că „violența politică nu este niciodată acceptată”. „Pur şi simplu dezgustat de tirurile îndreptate spre fostul preşedinte Donald Trump.

Nu vom putea spune niciodată suficient: violenţa politică nu este niciodată acceptabilă. Gândurile mele sunt alături de domnul Trump, persoanele prezente şi toţi americanii", a reacţionat premierul canandian pe reţeaua socială X.

Donald Trump a fost rănit ușor la ureche

La doar două zile după ce s-a găsit cu Donald Trump, Viktor Orban i-a urat la rândul lui sănătate fostului președinte american. "Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre preşedintele @realDonaldTrump în aceste ore negre", a scris el pe reţeaua de socializare X.

„Stânga internațională este gată să destabilizeze democrațiile”

Benjamin Netanyahu a reacționat duminică dimineață. Liderul israelian a declarat că atât el cât și soția lui sunt șocați de tentativa de asasinat asupra lui Trump. „Ne rugăm pentru siguranţa lui şi pentru recuperarea sa rapidă", a precizat Netanyahu pe platforma X.

Fumio Kishida, premierul japonez, a criticat orice formă de violență la adresa democrației, mai ales că fostul prim-ministrul Shinzo Abe a fost împușcat în spate de două ori în timpul unui miting electoral. "Îi urez fostului preşedinte Donald Trump însănătoşire grabnică", a adăugat Kishida pe reţeaua de socializare X.

Președintele argentinian, Javier Milei, a reacționat pe rețeaua de socializare. Liderul de la Buenos Aires a dat vina pe stânga internațională și pe ideologia dăunătoare „gata să "destabilizaze democraţiile"' pentru a "ajunge la putere". De teamă să nu piardă alegerile, ei recurg la terorism pentru a-şi impune programul retrograd şi autoritar", a declarat pe X Javier Milei

Revista presei