Traficul rutier, afectat de circulație. Restricții în mai multe județe

Traficul rutier, afectat de circulație. Restricții în mai multe județe Autostradă. Sursa foto: Pixabay

România. Căldura extremă afectează circulația. Potrivit Autovehiculele cu un tonaj mai mare de 7,5 tone vor avea mai multe restricții în următoarele două zile. Concret, acestea nu vor avea acces pe toate drumurile expres sau sectoarele de autostrăzi din județele aflate sub atenționare de Cod Roșu.

Traficul rutier, afectat de caniculă

Atenționarea de Cod Roșu va fi extinsă și în acest weekend. De altfel, căldura extremă se menține și la începutul săptămânii următoare. Din acest motiv, autoritățile au impus o serie de restricții de trafic.

Pe parcursul acestui weekend, autovehiculele mai mari de 7,5 tone nu vor putea circula pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din județele vizate de alerta meteorologică.

Caniculă, autostradă

Autostradă. Sursa foto: Pixabay

Zonele vizate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a stabilit  restricții temporare pentru judeţele Ilfov, Giurgiu, Argeş și Dâmboviţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, se va circula după noile reguli și în județele Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Dolj, Olt. Conform CNAIR, vizate vor fi și Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Timiş, Caraş - Severin.

Nu vor scăpa de aceste măsuri nici șoferii care vor circula pe drumurile expres sau județene din Arad, Bihor, Satu Mare, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Buzău, Brăila, Vrancea.

Majoritatea județelor vor fi afectate de caniculă

Restricțiile vor fi valabile între orele 10:00 - 20:00. Excepție de la noile reguli vor face autovehiculele care fac transport de persoane sau animale vii. De asemenea, vor avea acces în aceste zone și autovehiculele care transportă produse alimentare perisabile și transporturile funerare.

Mașinile care transportă echipamente de prim ajutor sau cele de apă îmbuteliată vor avea acces pe drumurile vizate de măsuri.

„De asemenea, pe perioada restricţiilor vor fi exceptate atât utilajele proprii ale CNAIR, cât şi utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare”, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sâmbătă, mercurul va urca în termometre până la 39,5 grade în mai multe regiuni, iar disconfortul termic va fi resimțit în toată țara.