Tragedia de pe Jepii Mici. Ultimul telefon: Discuția Dianei cu mama ei

Tragedia de pe Jepii Mici. Ultimul telefon: Discuția Dianei cu mama ei Maria Diana. Sursa foto: Cancan

România. Tragedia din munții Bucegi, unde Maria Diana a fost ucisă de un urs pe traseul montan Jepii Mici, a lăsat o familie și o comunitate în doliu. Mama fetei a dezvăluit că a avut presimțirea că se va întâmpla ceva rău înainte de incident și a încercat să o avertizeze asupra pericolului.

Presimțirea mamei nu a salvat-o pe tânără

"Am sunat-o și i-am spus să nu meargă la munte, să fie atentă la urși. Ea mi-a spus că vrea să meargă și să experimenteze aventura. Am avertizat-o de pericole, dar nu m-a ascultat”, a povestit mama fetei la Antena 3 CNN.

Traseul Jepii Mici, cunoscut pentru dificultatea sa, dar frecventat de turiști, a devenit locul unui atac mortal. Fata și iubitul ei au fost atacați de urs în jurul orei 15:45, când tânărul a apelat disperat la 112. Elicopterul SMURD a ajuns la fața locului la ora 17:00, însă pentru tânără a fost prea târziu. Ursul, care rămăsese lângă victimă, a fost ulterior împușcat de un vânător la ora 21:00, permițând salvatorilor să recupereze trupul fetei.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit în acest context despre necesitatea reintroducerii vânătorii de urși pentru a preveni astfel de tragedii. "Câți oameni mai trebuie să moară pentru ca aceste legi, care sunt blocate în Parlament, să fie aprobate?" a întrebat el retoric, după acest incident pe care presimțirea mamei nu l-a putut preîntâmpina.

Ne puteți urmări și pe Google News
MIrcea Fechet, ministrul Mediului

Mircea Fechet. Sursa foto: Facebook/ Mircea Fechet

Spray-ul de urși ar trebui să fie luat întotdeauna în drumeții

Iubitul victimei a descris întâmplarea ca fiind un accident teribil și a subliniat importanța echipării corespunzătoare pentru drumeții, inclusiv prin aducerea în bagaj a spray-urilor de urși.

"Am făcut tot ce am putut pentru a o salva, dar... Nu mergeți neechipați pe munte, se pot întâmpla nenorociri," a avertizat el. Tânăra, care tocmai terminase liceul în iunie, a fost descrisă de apropiați ca o persoană aventuroasă și pasionată de drumeții. Comunitatea și familia ei sunt profund afectate de această pierdere tragică, despre care mama ei a avut  presimțirea sumbră că fiica ei va fi în pericol.

Incidentul a atras atenția asupra necesității măsurilor de siguranță în zonele montane.

Revista presei