Prognoza meteo actualizată. Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe

Prognoza meteo actualizată. Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe Caniculă. Sursa foto: Freepik

România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a revizuit prognoza meteo pentru zilele următoare, avertizând cu privire la o perioadă de căldură intensă, sub avertizări de cod portocaliu și galben.

Pe parcursul zilei de azi e în vigoare un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, în majoritatea zonelor țării.

Prognoza meteo actualizată. Val de căldură intensă în toată țara

Marți, 9 iulie, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în regiunile Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei.

Temperaturile maxime vor atinge între 33 și 37 de grade Celsius, cu valori locale de 38 și 39 de grade Celsius în sudul țării, după cum se arată în prognoza meteo emisă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se vor înregistra condiții de caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în zone extinse.

ANM.

Cod galben. Sursa foto: ANM

Conform meteorologilor, minimele nu vor scădea sub 20 de grade Celsius în zonele respective, semnalând condiții de noapte tropicală.

Caniculă și disconfort termic ridicat

De asemenea, după cum arată prognoza meteo, și miercuri, 10 iulie, țara noastră va fi sub un cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat.

Conform avertismentului de cod galben, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile.

Temperaturile maxime vor atinge între 33 și 37 de grade Celsius, cu disconfort termic ridicat și condiții locale de caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele afectate.

Minimele nocturne nu vor scădea sub 20 de grade Celsius, caracterizând o noapte cu temperaturi tropicale.

Prognoza meteo. Cod portocaliu de căldură în București și nouă județe

Tot miercuri, județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, împreună cu municipiul București, vor experimenta condiții de caniculă severe, conform avertizării de cod portocaliu.

După cum arată prognoza meteo, vor fi condiții de caniculă, cu temperaturi maxime ce vor atinge 37...39 de grade.

Cod portocaliu, prognoza meteo

Cod portocaliu. Sursa foto: ANM

După cum arată prognoza meteo, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor scădea sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Meteorologii ANM avertizează că valul de căldură va continua în întreaga țară și în următoarele zile.