Matteo Salvini intră în grupul lui Viktor Orban. Planurile puse la cale în Parlamentul European

Matteo Salvini intră în grupul lui Viktor Orban. Planurile puse la cale în Parlamentul European Matteo Salvini. Sursa foto: Platforma X

Italia. Tot mai multe voci vor să se alăture partidului creat de Viktor Orban. Liderul formațiunii de extremă dreapta Liga a luat decizia de a intra în grupul din PE. Matteo Salvini ocupă și funcția de vicepremier în structura guvernului condus de Meloni.

Matteo Salvini intră în grupul lui Viktor Orban

Grupul „Patrioți pentru Europa” câștigă tot mai mulți membri. Printre cei convinși de viziunea lui Viktor Orban se numără și vicepremierul italian Matteo Salvini, conform Agerpres.

Viktor Orban, Matteo Salvini

Viktor Orban. Sursa foto: Instagram

Oficialul italian susține că formațiunea va schimba fața Europei și va reprezenta un pilon important pentru viitorul statelor membre.

„Astăzi, după multă muncă, se naște la Bruxelles, împreună cu Liga, marele grup al Patrioților, care va fi decisiv în schimbarea viitorului acestei Europe”, a transmis vicepremierul italian.

Plan pentru viitorul Europei

De altfel, partidul condus de Marine Le Pen s-ar număra printre cele dispuse să intre în grupul respectiv. Informația a ajuns în spațiul public prin intermediul unui purtător de cuvânt al Executivului de la Budapesta. Totuși, reprezentanții formațiunii nu au confirmat dacă vor bate palma cu Orban.

Partidul Libertăţii din Austria (FPO),  partidul FIDESZ condus de Viktor Orban și ANO, formațiune de extremă dreapta creată de un fost prim-ministru de origine cehă.

Matteo Salvini intră în grupului lui Orban

După intrarea în „Patrioți pentru Europa”, vicepremierul italian și colegii săi vor lupta cu fenomenul imigrației. De asemenea, cei care au pus bazele grupului vor să determine Bruxelles-ul să acorde mai multe atribuții țărilor din UE. Salvini a salutat cooptarea formațiunii sale în grupul lui Orban.

„Frontul pentru schimbare în Europa este în creștere, hotărât să se opună președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și socialiștilor”, a declarat Salvini.

De asemenea, acesta a precizat că intrarea spaniolilor din Vox ar fi o altă dovadă că Europa are nevoie de o astfel de mișcare.