Pensiile pe luna iulie. Zilele în care se fac plățile

Pensiile pe luna iulie. Zilele în care se fac plățile Pensii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Pentru vârstincii care primesc pensiile pe card, veștile sunt bune pentru că plățile se vor face mai devreme, potrivit Casei Naționale de Pensii.

Pensiile în luna iulie. Zilele în care se fac plățile

Aproximativ 2.500.000 de persoane din România primesc pensiile pe card. Pentru acestea, luna iulie vine cu o veste bună: pensiile vor fi disponibile pe card pe 12 iulie, ceea ce înseamnă că nu vor trebui să aștepte până la începutul săptămânii următoare pentru a primi banii lor, anunță Casa de Pensii. Toți pensionarii vor primi banii lor mai devreme în aceeași zi, deoarece 13 și 14 iulie sunt zile de weekend.

În conformitate cu programul normal de livrare, cei 2.500.000 de pensionari care primesc pensiile prin Poșta Română vor primi banii între 2 și 10 iulie. Prin urmare, toți pensionarii din România vor primi banii lor la timp, indiferent de metoda lor de plată.

Cum se pot încasa pensiile pe card

Pensionarii trebuie să se adreseze direct instituțiilor financiare pentru a deschide un cont curent personal pentru a primi pensiile lor. Contul se deschide pe numele beneficiarului de drepturi bănești sau al reprezentantului său legal, la cererea acestuia sau, după caz, la cererea mandatarului desemnat prin procură specială emisă conform legii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pensionarii trebuie să se adreseze casei teritoriale de pensii de care aparțin cu o cerere însoțită de o copie a extrasului de cont după deschiderea contului. Este posibil să expediați aceste documente în original prin poștă, folosind un format de scrisoare recomandată care necesită confirmare de primire.

Recalcularea pensiilor

În acest moment, Casele de Pensii încep să recalculeze 5.000.000 de pensii; acest proces a început deja. Rezultatele recalculării vor fi comunicate primilor pensionari începând cu data de 10 iulie, conform programului stabilit.

Pensiile românilor calculate după o nouă formulă

Sursă foto: Dreamstime

3.000.000 dintre aceste pensii vor beneficia de creșteri, iar restul vor rămâne la valoarea lor actuală. Legea pensiilor garantează că pensiile nu vor scădea, indiferent dacă recalcularea ar duce la o pensie mai mică. Ministrul muncii și șeful Casei de Pensii au subliniat că determinarea cuantumului pensiei depinde de numărul mare de ani munciți. Pentru fiecare an suplimentar petrecut la locul de muncă, pensionarii care au lucrat peste 35 de ani vor primi un punct bonus de stabilitate.

Formula de recalculare include

VPR se calculează multiplicând valoarea punctului de referință (81 lei) cu totalul de puncte acumulate. Contribuția, stabilitatea și punctele pentru perioadele asimilate și necontributive constituie punctele totale. Pentru anii petrecuți în armată, șomaj sau facultate, se acordă puncte de necontributivitate de 0,25 pe an. Punctele de stabilitate variază în funcție de anii suplimentari de muncă; de exemplu, 0,50 puncte pe an pentru cei cu vârsta de 26 până la 30 de ani de muncă. În luna iulie,pensionarii din România au motive de bucurie, deoarece pensiile vor fi disponibile mai devreme pe carduri și că procesul de recalculare a pensiilor este în curs de desfășurare, ceea ce va duce la creșteri semnificative pentru un număr mare de beneficiari.