Fostul consilier al Kamalei Harris dezvăluie ce alegere a vicepreședintelui Trump i-ar putea scufunda candidatura

Fostul consilier al Kamalei Harris dezvăluie ce alegere a vicepreședintelui Trump i-ar putea scufunda candidatura Kamala Harris / Sursa foto: INQUAM_Photos

Cine ar putea să o provoace pe Kamala Harris. Fostul director de comunicare al vicepreședintelui Harris a declarat că un republican ar fi „cea mai mare amenințare” la adresa vicepreședinției sale dacă ar fi ales drept contracandidat al lui Donald Trump în 2024.

Cea mai mare amenințare pentru Kamala Harris

Vineri, directorul de comunicare al lui Harris din 2021, Ashley Etienne, a declarat pentru CNN că senatorul JD Vance, republican din Ohio, este un „debater incredibil” care ar putea să o provoace pe Harris în alegeri.

„JD Vance ar putea fi cea mai mare amenințare a Kamalei Harris. Abilitățile sale de dezbatere sunt uimitoare” a citat Etienne de la CNN. „Cred că are această calitate care îl face să pară palpabil pentru acel unu-doi la sută care ar putea vota sau care este nehotărât, care va fi atent la dezbateri, pentru că majoritatea oamenilor nu sunt atenți la dezbateri”.

kamala harris

Sursa: Jhansen2 | Dreamstime.com

Vance este „super deștept”, „rapid” și ar putea să o provoace pe Harris în cadrul dezbaterilor, potrivit lui Etienne, care a devenit asistentul adjunct al lui Biden după alegerea sa în 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cred că este inteligent, ascuțit și rapid. Cred că va fi dificil să se întâlnească față în față. Posibil doar eu, dar cred că el va fi cea mai mare amenințare”, a spus Etienne.

Ce arată sondajele

Un sondaj național Fox News din mai a constatat că 55% dintre alegătorii înregistrați o dezaprobă pe Harris.

Donald Trump

Donald Trump. Sursa foto: Arhiva EVz

Trump îl are pe Vance și pe alți candidați republicani la funcția de vicepreședinte pe lista sa scurtă. Doar trei candidați au avut documente de verificare solicitate de echipa de campanie a lui Trump, inclusiv senatorul aflat la primul mandat (Vance).

Vance l-a sprijinit pe Trump pe parcursul campaniei sale și a problemelor sale juridice, alăturându-i-se acestuia în tribunalul din Manhattan, unde a fost găsit vinovat de 34 de capete de acuzare pentru falsificare de documente de afaceri.

Cine va fi candidatul lui Donald Trump

Dacă Vance va fi candidatul lui Trump la funcția de vicepreședinte, rețeaua sa de donatori din Silicon Valley ar putea impulsiona biletul lui Trump, a relatat Fox News Digital. Vance a lucrat ca investitor de capital de risc în tehnologie în San Francisco timp de câțiva ani, după ce a servit ca pușcaș marin în Irak.

În urmă cu doi ani, susținerea târzie a lui Trump l-a ajutat pe Vance, autorul cărții de memorii de succes „Hillbilly Elegy”, pe care Netflix a adaptat-o, să câștige un scrutin primar republican aglomerat și volatil pentru Senat.

„Puțini republicani pot ajunge la contactele din Silicon Valley ale lui JD. Iar el a folosit unele dintre acestea pentru [candidatul republican la Senatul SUA din Ohio, Bernie] Moreno”, a declarat pentru Fox News sursa politică a lui Vance.

Trump a declarat pentru Fox News că are „o idee destul de bună” despre alegerea vicepreședintelui său, care ar putea fi anunțată la Convenția Națională Republicană din iulie, potrivit Foxnews.