Reguli de călătorie în Grecia. Șoferii români riscă amenzi usturătoare dacă le încalcă

Reguli de călătorie în Grecia. Șoferii români riscă amenzi usturătoare dacă le încalcă Trafic auto Sursa foto: Arhiva EVZ

Turiștii români, și nu numai, care călătoresc cu mașinile în Grecia trebuie să respecte o serie de reguli impuse de autorități. Cei care nu se pun la curent și nu se conformează riscă amenzi usturătoare și chiar să-și piardă permisul.

Stațiunile din Grecia sunt destinațiile preferate de vacanță pentru mulți români. Aceștia preferă să călătorească, pentru confort, cu propriile mașini. Ei trebuie să se pună la curent cu reglementările impuse de autoritățile din țara de destinație. Legea trebuie respectată, necunoașterea sa nu reprezintă o scuză.

Reguli pentru turiștii români

Vacanța în Grecia poate lua o întorsătură neplăcută și, mai mult, se poate transforma în coșmar pentru cei ce nu respectă regulile de călătorie. Turiștii români trebuie să se pună la curent, din timp, pentru a evita situațiile dificile.

Între altele, este bine de știut că poliția rutieră din Grecia nu-i iartă pe șoferii care circulă cu parbrizul murdar. Aceștia riscă amenzi și pierderea permisului de conducere. Punerea în circulație a unui vehicul cu parbrizul murdar sau avariat se sancționează cu 100 de euro amendă și suspendarea dreptului de a conduce. Măsura este impusă pentru o perioadă de 30 de zile, iar polițiștii nu țin cont că este vorba despre turiștii veniți în vacanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit legislației din Grecia, conducătorul auto „trebuie să poată controla vehiculul în momentul conducerii”. Iar un parbriz murdar reduce vizibilitatea șoferului și, implicit, capacitatea acestuia de a controla vehiculul.

Mulți șoferi uită să-și completeze lichidul din rezervorul ștergătoarelor de parbriz, mai ales dacă nu au nevoie. Drept care, în astfel de situații, murdăria, în special praful, se acumulează, iar vizibilitatea scade. Plus că, folosirea ștergătoarelor „pe uscat” poate duce la deteriorarea suprafeței parbrizului. Caz în care, o sticlă cu apă, la îndemână, în mașină poate fi de mare ajutor.

Litoral -Grecia

Litoral Grecia Sursa foto: Arhiva EVZ

Recomandări pentru evitarea situațiilor neplăcute

Turiștii români, care aleg să călătorească cu mașina în Grecia, trebuie să-și ia măsurile de precauție. Pentru a evita situațiile neplăcute, cel mai bine este să aibă totdeauna o sticlă cu apă. Dacă lichidul de curățat parbrizul se epuizează, pot folosi apa pentru a-l suplini, pe moment. Astfel, scad riscurile să fie sancționați de polițiștii rutieri din Grecia

Specialiștii recomandă, totuși, ca înlocuirea lichidului de parbriz cu apa să nu devină un obicei. Aceasta poate fi o soluție de urgență, pe moment pentru a evita situațiile neplăcute.

Grecia

Grecia Sursa foto: Pixabay

Riscuri de călătorie pentru turiștii care aleg Grecia

În această perioadă, în Grecia există un risc ridicat de incendii de vegetație în Grecia. Zilele trecute, MAE a emis o avertizare pentru turiștii care aleg această țară ca destinație de vacanță. Din cauza căldurilor ridicate, apar riscurile de producere a incendiilor.

Autoritățile elene au emis un cod roșu de caniculă pentru Atena și regiunea înconjurătoare. Aici este alertă maximă de incendii. Parcurile au fost închise, iar localnicii și turiștii au interdicție să staționeze în zone cu vegetație. Pompierii au desfășurat mai multe forțe, inclusiv avioane și elicoptere de stingere.

Mai multe incendii au izbucnit, joi, iar vântul crește riscul extinderii lor, motiv pentru care poliția a închis mai multe drumuri publice.

O alertă de risc crescut de incendii vizează și alte regiuni, inclusiv regiunea Peloponez, centrul și vestul Greciei. În ultimele zile temperatura a depășit 40 de grade  și vremea caniculară va continua și în weekend.