Caracatița propagandistă a Rusiei, dusă la un alt nivel. Acuzații grave către Vladimir Putin

Caracatița propagandistă a Rusiei, dusă la un alt nivel. Acuzații grave către Vladimir Putin Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

Candidatura lui Ruben Vardanyan la Premiul Nobel pentru Pace stârnește controverse în Europa. Mai mulți deputați europeni critică intrarea acestuia în cursă și susțin că este vorba despre încă o mișcare ascunsă. Rusia.

Premiul Nobel pentru Pace. Rusia își continuă propaganda 

Un grup de deputați din Ucraina, Germania și Danemarca au criticat aspru nominalizarea lui Ruben Vardanyan la Premiul Nobel pentru Pace. Politicienii din cele trei state spun că în spatele acestei mișcări ar fi Rusia.

De altfel, Vardanyan este cunoscut pentru relația pe care o are cu  președintele rus Vladimir Putin. Deputații europeni susțin că decizia intrării acestuia în luptă ar fi legată de războiul hibrid al Rusiei împotriva Uniunii Europene.

Acuzații către Moscova

Declarațiile politicienilor au a fost făcute în timpul unei conferințe desfășurate la Bruxelles. Pe lângă aceste aspecte, deputații au discutat și despre încercările prin care Rusia ar fi vrut să influențeze alegerile pentru Parlamentul European.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ruben Vardanyan, Rusia

Sursa foto: Platforma X

Cei prezenți la conferință au acuzat Kremlinul că desfășoară campanii de dezinformare și destabilizare. Totodată, deputații din cele trei state susțin că propaganda Rusiei a vizat Țările Baltice, Balcani, precum și în Armenia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Republica Moldova și Serbia.

Planul pus la cale de Rusia

Politicienii din Germania, Danemarca și Ucraina au adus în prim plan și cazul lui Ruben Vardanyan. Contork presei din Rusia, oligarhul de origine armeană ar fi „omul lui Putin” și a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.

Oligarhul Vardanyan este cunoscut pentru că ar fi transferat bani către apropiații lui Putin. Potrivit unei investigații a Proiectului de Raportare a Crimei Organizate și Corupției, între 2006 și 2013 au fost trazacționați 4,6 miliarde de dolari prin rețelele offshore ale acestuia. Aducerea oligarhului în prim plan ar reprezenta o parte din planul războiului hibrid al Rusiei, spun deputații europeni. De altfel, această mișcare a fost catalogată ca fiind o campanie de dezinformare.