George Simion, scandal în fața Parchetului General. „ Am informații că voi fi anchetat”

George Simion, scandal în fața Parchetului General. „ Am informații că voi fi anchetat” George Simion. Sursa foto: Captura video

Președintele AUR, George Simion, a ajuns joi la Parchetul General pentru a-și recupera telefoanele reținute de procurori în dosarul falsificării semnăturilor pentru Silvestru Șoșoacă.

George Simion, scandal din fața Parchetului General

Din fața Parchetului General, George Simion a declarat că  se așteaptă ca în perioada următoare să fie ridicat de procurorii DNA. Înaintea alegerilor din 9 iunie, liderul AUR a iscat un adevărat scandal în spațiul public, după ce a declarat la un podcast că nicio formațiune politică nu poate strânge legal semnăturile.

La scurt timp după această declarație, liderul AUR, George Simion a fost chemat să dea explicații privind semnăturile pe care membrii AUR le-ar fi falsificat pentru candidatura independentului Silvestru Șoșoacă în alegerile europarlamentare.

George Simion

Președintele AUR. Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Liderul AUR se așteaptă să fie ridicat de procurorii DNA

„Am venit astăzi la Parchetul General pentru a cere clarificări. Pentru a-mi cere telefonul înapoi şi pentru a mă scutura, efectiv, de mizeria aruncată cu trei zile înainte de alegerile din 9 iunie asupra noastră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au trecut două săptămâni, fix 14 zile din data în care colegii noştri au fost ridicaţi de pe stradă şi vouă vi s-a spus, pentru că nu este nimic oficial, că George Simion ar fi falsificat semnături nu pentru el, ci pentru alţii”, a declarat liderul AUR.

George Simion, AUR

George Simion. Sursa foto: Arhiva EvZ

George Simion nu este intimidat de acțiunea procurorilor

Președintele AUR a subliniat că nu pentru moment nu are nicio calitate în dosarul menționat. În schimb, procurorii au reținut două telefoane, dintre care unul aparține lui George Simion. Cu toatea acestea, politiicianul susține că el este vizat de ancheta procurorilor și că urmează să facă obiectul unei anchete DNA.

„Telefonul meu era la una din colege. Eu am date importante pe acel telefon. De două săptămâni iată că procurorii sunt la fel ca politicienii, sunt foarte leneşi. Nu s-a făcut percheziţie informatică, dacă asta se urmărea, pe telefonul meu.

Am venit să îmi cer telefonul şi să îmi cer dreptatea. Dacă eu sunt vinovat, să fiu audiat! Să se spună, nu să se aştepte. Probabil este un mandat de urmărire pe numele meu şi al colegilor şi suntem urmăriţi acum. Încercând să se fabrice probe, nu cele din dosar sau ce mi s-a comunicat”, a completat Simion.

În finalul interviului, George Simion a mai precizat că nu este intimidat de demersul procurorilor. Politicianul se pune la dispoziția oricărui organ de anchetă. În plus, Simion a mai declarat, fără a da și surse în acest sens, că liberalii ar fi contribuit la strângerea de semnături pentru partidul condus de Dacian Cioloș, REPER.