Euro 2024. Scanadal monstru după meciul Croația-Albania. Serbia cere intervenția UEFA

Euro 2024. Scanadal monstru după meciul Croația-Albania. Serbia cere intervenția UEFA Euro 2024: Croația - Albania. Sursa foto: Facebook

Euro 2024. Spectacolul fotbalistic a fost umbrit de un eveniment reprobabil la meciul dintre Croația și Albania, terminat la egalitate 2-2.

Euro 2024. Incidente grave la meciul Croația - Albania

Incidente grave la meciul din grupele Euro 2024, dintre Croația și Albania. Suporterii ambelor echipe și-au adresat injurii pe criterii etnice. Punctul culminant al violențelor a fost atins în minutele 59 și 60, când, în timpul transmisiunii live s-au putut auzi scandările croaților care au strigat la unison: „Ucideți toți sârbii, ucideți toți sârbii”.

În tabăra cealaltă, albanezii au afișat la rândul lor mesaje cu tentă politică. Forul UEFA a precizat în repetate rânduri că fotbalul este doar despre sportivitate și spectacol, ingerințele politice nu-și au locul pe stadion, mai ales la Euro 2024.

Euro 2024. Albania

Albania. Sursa foto: Facebook

Sârbii au fost amendați cu 10.000 de euro

Fanii Albaniei au afișat un banner în care au precizat „Kosovo este Albania”. Jurnaliștii sârbi au cerut intervenția UEFA. Presa din Serbia a titrat „Rușine fără precedent la Euro 2024”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serbia a intrat în atenția UEFA din cauza comportamentului avut de fanii sârbi la meciul de deschidere cu Anglia. Sârbii au afișat o hartă care includea și Kosovo și mesajul „Fără capitulare”. Drept urmare, Serbia a fost amendată cu 10.000 de euro.

Aceeași amendă a primit-o și Federația din Albania. Fanii albanezi au afișat la meciul pierdut în fața Italiei, o hartă a țării cu teritoriul extins.

Jucător, Croația

Croația. Sursa foto: Facebook

Euro 2024: Croația - Albania, 2-2

Un eveniment similar a avut loc și în timpul preliminariilor pentru Euro, la meciul dintre România și Kosovo. Suporterii naționalei au afișat un mesaj în care scria că statul Kosovo este parte din Serbia. La momentul respectiv meciul a fost la un pas de a fi reprogramat.

Tricolorii au stat de vorbă cu suporterii români și i-au rugat să îndepărteze bannerul respectiv. După lungi negocieri între fani și jucători, meciul a fost reluat, dar nu fără sancțiuni.

Federația Română de Fotbal a primit o amendă de 52.000 de euro, iar la meciul următor, cel cu Andorra din 15 octombrie, pe Arena Națională au intrat doar copii sub 14 ani.