Culorile închise îți pot proteja pielea de radiațiile ultraviolete. Ce materiale să porți vara asta

Culorile închise îți pot proteja pielea de radiațiile ultraviolete. Ce materiale să porți vara asta Radiații ultaviolete. Sursa foto: arhivă EVZ

Expunerea la radiațiile ultraviolete poate avea consecințe serioase asupra pielii noastre. Acestea pot provoca arsuri solare, accelerarea îmbătrânirii pielii și creșterea riscului de cancer de piele și tocmai de aceea este esențial să ne protejăm pielea și să limităm expunerea excesivă la soare.

Conform cercetărilor realizate la Universitatea din Barcelona, hainele în culori închise, cum ar fi negru și bleumarinul, oferă protecție împotriva radiațiilor ultraviolete.

Ce culori și haine să purtăm pentru a ne proteja de radiațiile ultraviolete

„Culoarea țesăturilor este un factor cu o influență considerabilă asupra protecției împotriva radiațiilor ultraviolete”, a declarat doctorul Ascension Riva, care a coordonat studiul.

Cercetările au evidențiat că materialele cu țesături mai dense, cum ar fi bumbacul gros, oferă o protecție împotriva razelor ultraviolete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiștii au analizat eficacitatea culorilor galben, roșu și albastru în absorbția razelor UV și au constatat că materialele în nuanțe închise au o absorbție superioară. În mod particular, albastrul închis a oferit cea mai bună protecție a pielii de radiațiile ultraviolete.

Specialiștii în cancerul de piele recomandă o metodă simplă pentru a testa protecția oferită de hainele împotriva razelor UV.

Caniculă

Caniculă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Aceștia sugerează să țineți articolul vestimentar la lumină și să observați dacă razele solare pătrund prin material. Dacă acestea sunt vizibile, înseamnă că țesătura nu oferă o protecție adecvată împotriva razelor ultraviolete, potrivit Adevărul.

Cum să te mai protejezi de soarele puternic

În plus, specialiștii oferă mai multe recomandări pentru a vă proteja de razele puternice ale soarelui în această vară, pe măsură ce temperaturile continuă să urce în termometre.

Astfel, pentru a vă proteja de radiațiile ultraviolete este recomandat să căutați umbră ori de câte ori este posibil.

Căldură

Căldură. Sursa foto: dreamstime.com

De asemenea, e indicat să folosiți ochelari de soare. Protejați-vă ochii de radiațiile UV, care pot reflecta de pe apă și nisip.

În plus, e bine să aplicați loțiune de protecție solară. Folosiți în mod regulat o loțiune cu spectru larg și SPF 50 sau mai mare, și reaplicați-o la fiecare două ore, mai ales după înot, transpirație sau ștergerea cu prosop.