Cauza morții celebrului prezentator TV Michael Mosley. „Nu a fost găsit cu fața în jos, cum s-a spus”

Cauza morții celebrului prezentator TV Michael Mosley. „Nu a fost găsit cu fața în jos, cum s-a spus” Michael Mosley. Sursa foto: Facebook

Michael Mosley a fost găsit mort în Grecia. Ancheta inițială spunea că nu au existat răni care să sugereze o crimă după ce cadavrul a fost descoperit pe insula grecească Symi.

Michael Mosley ar fi murit din cauze naturale

Un medic legist din Rhodos a exclus toate speculațiile cu privire la moartea lui Michael Mosley, spunând că nu au existat răni, ceea ce sugerează că bărbatul de 67 de ani, care a fost descoperit la cinci zile după ce a dispărut în timpul unei plimbări, nu a fost victima unei infracțiuni.

„S-a dovedit că nu există răni care să poată fi legate de un act criminal”, a raportat radiodifuzorul public din Grecia, ERT. Criminalistul Panayiotis Kotretsis a comandat alte teste toxicologice și histologice în speranța de a putea identifica cauza exactă a morții.

Autopsia a reflectat un consens din ce în ce mai mare în rândul oficialilor greci: Michael Mosley a murit probabil din cauza epuizării după ce a luat-o pe un traseu greșit și a urcat pe dealurile stâncoase din Symi, un peisaj pe cât de neiertător, pe atât de accidentat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prezentatorul TV a  fost găsit cu fața în sus

Dispariția lui Michael Mosley a declanșat una dintre cele mai mari misiuni de căutare și salvare din Grecia. O anchetă preliminară arată că moartea medicului şi omului de televiziune britanic Michael Mosley s-a produs din cauze naturale.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Michael Mosley ar fi murit din cauze naturale. Sursa foto: Facebook.

De asemenea, medicii legiști au avut în vedere și poziția în care a fost găsit britanicul, și anume, cu fața în sus cu mâna stângă plasată pe piept.

„Nu a fost găsit cu fața în jos, a fost găsit cu fața în sus, ceea ce sugerează că s-ar fi simțit amețit sau pur și simplu i s-a făcut rău și s-a întins pe jos”, a spus primarul din Symi, Lefteris Papakaloudoukas.

Michael Mosley a fost dat dispărut de soția sa

Reamintim că trupul cunoscutului prezentator britanic Michael Mosley a fost găsit după cinci zile de căutări. Dispăruse pe o insulă din Grecia  Clare Bailey, soția acestuia, a alertat autoritățile după ce acesta nu s-a întors. A fost lansată o operațiune de căutare și salvare pentru a-l localiza pe Mosley.

În ziua drumeției, temperatura în zonă a depășit 37°C, iar meteorologii au emis o alertă de caniculă, temperaturile resimțite în terenul stâncos fiind cu cel puțin 10 grade mai ridicate.

De asemenea, poliția elenă a avut acces la imaginile video din zonă în care este surprins prezentatorul TV, iar autoritățile au stabilit că, cel mai probabil, Mosley era epuizat când s-a apropiat de barul de pe plajă, la aproximativ două ore după ce a pornit de la plaja St Nikolas către orașul-port din Symi.

Cadavrul lui Mosely este de așteptat să fie returnat în Marea Britanie în această săptămână, escortat de soția sa și de cei patru copii ai lor, care au însoțit-o pe mama lor la Rhodos, informează theguardian.