Miron Cozma, huiduit la Neamț. Organizatorul mineriadelor promova candidatul PSD la CJ

Miron Cozma, huiduit la Neamț. Organizatorul mineriadelor promova candidatul PSD la CJ Miron Cozma. Sursa foto: Arhiva EVZ

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, condamnat penal în mai multe dosare, a fost huiduit la Neamț. Fostul organizator al mineriadelor s-a aflat în acest județ pentru a promova candidatura unui politician PSD.

 

Fostul lider al minerilor s-a implicat activ în campania electorală a social-democraților din județul Neamț. Iar acest lucru a fost remarcat și de alegători care l-au primit cu huiduieli.

Miron Cozma, huiduit la Neamț

Liderul sindicatelor de mineri din Valea Jiului s-a implicat în campania electorală în județul Neamț, El a participat la mai multe acțiuni politice, unde i-a însoțit pe activiștii social-democrați, arată presa locală. Miron Cozma a făcut închisoare pentru mineriadele din iunie 1991 și din ianuarie 1999. De asemenea, el este trimis în judecată și în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o astfel de acțiune, electorală, în care l-a însoțit pe candidatul PSD la Consiliul Județean, Cozma a fost luat la rost de localnicii din Târgu Neamț. Aceștia i-au cerut socoteală pentru prezența în localitate, alături de social-democrați, având în vedere trecutul său penal.

Un clip cu disputa dintre locuitorii orașului și fostul organizator al mineriadelor, a fost preluat de presa locală și postat pe platformele de socializare.

Vizibil încolțit, Miron Cozma încearcă să explice care este rolul său îna ceastă campanie de alegeri, la Neamț.

Fostul lider al mineriadelor trăiește din amintiri

În vârstă de 70 de ani, Miron Cozma s-a remarcat în ultimii ani prin prezența la diverse emisiuni în care a rememorat vremurile de glorie în care, la un singur semn al său, ortacii dădeau iama prin Capitală. Cozma a fost implicat în mineriadele sângeroase din 1990, dar și în acțiunea prin care a fost răsturnat Guvernul Roman, în 1991.

Miron Cozma a fost reținut și trimis în judecată în 1999, în februarie, când a încercat să aducă minerii la București, ca să protesteze împotriva condamnării sale. El a fost capturat, arestat și trimis după gratii, fiind grațiat de Ion Iliescu la finalul mandatului din 2004. Grațierea a provocat o revoltă chiar în rândul membrilor social-democrați.

Eliberat din închisoare în iunie 2005, a mai primit o condamnare, de 13 luni, pentru protestele din 1999. Miron Cozma a ieșit din pușcărie în anul 2006 și a primit interdicție să mai calce prin București și prin Petroșani.

Luceafărul Huilei

Luceafărul Huilei alături de activiștii PSD Sursa foto: Știri Târgu Neamț

Miron Cozma, în campanie pentru social-democrați

În campania electorală pentru alegerile locale din acest an, fostul Luceafăr al Huilei a ales să militeze pentru candidații social-democrați. El l-a susținut pe liderul local al PSD, Daniel Harpa. Este vorba despre primarul orașului Târgu Neamț, unde a fost huiduit Miron Cozma, candidat la Consiliul Județean.

Prezența fostului lider al minerilor a fost remarcată de presa locală și de alți activiști politici. Aceștia l-au ironizat, vis-a vis de trecutul său, spunând că a venit în Moldova să organizeze alte mineriade, cu PSD.