Veronica Dragalin a anunțat cine e prima persoană judecată în dosarul finanțărilor ilegale

Veronica Dragalin a anunțat cine e prima persoană judecată în dosarul finanțărilor ilegale Șefa Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, Veronica Dragalin / Sursa foto: Facebook

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA), a vorbit despre dosarul finanțărilor ilegale. Și a indicat prima persoană care va fi judecată în acest caz. Este vorba despre Mariana Tauber și partidul lui Ilan Șor, persoană juridică.

„Primele persoane trimise în judecată în dosarul finanțărilor ilegale au fost Marina Tauber și partidul politic „Șor” persoană juridică. Noi am început, din punctul nostru de vedere, de la persoana cu cea mai mare responsabilitate care era co-autor al acestei scheme”, a afirmat Dragalin.

Veronica Dragalin, despre un dosar de răsunet

Ea a mai precizat că au fost implicate aproximativ 33 de procuraturi din întreaga țară, pentru acumularea probelor necesare în dosarele finanțării ilegale a partidelor politice.

„Cazul în privința autorului acestei scheme (finanțarea ilegală a partidului politic „Șor”), a fost cel mai complex. Ședințele de judecată merg foarte des, câteodată 2-3 ședințe pe săptămână. Au fost audiați foarte mulți martori, dosarul este destul de avansat. În luna aprilie, au fost trimise în judecată și alte persoane care tot au participat la această schemă, inclusiv bașcana UTA Găgăuzia.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost trimis în judecată și partidul „Renașterea” în două dosare- unul în privința unui deputat, altul în privința altui deputat. Noi în continuare lucrăm să terminăm toate episoadele, toate probele acumulate în privința acestor persoane, să fie trimise în judecată. Recent am implicat 33 de procuraturi teritoriale, pentru că am acumulat probe în privința persoanelor care locuiesc în întreaga țară. ”

Membrii ai partidului, care își văd de treabă

Unii membri ai fostului partid „Șor” declarat neconstituțional, continuă să acționeze fără probleme împotriva intereselor Basarabiei. Veronica Dragalin a precizat că persoanele beneficiază în continuare de prezumția de nevinovăție.

„Persoana beneficiază de prezumția de nevinovăție. Când noi am terminat o investigație și am trimis-o în judecată, nu înseamnă că persoana imediat este condamnată și trimisă în închisoare. Nu așa lucrează justiția. La moment avem mai multe dosare deja în judecată, în privința deputaților care în continuare participă în ședințele Parlamentului, dar din punctul meu de vedere aceste cazuri au fost foarte bine documentate și eu sunt sigură că o să avem rezultate pe măsură.

Dar da, deocamdată se plimbă liber, pentru că asta le permite legea, se aplică prezumția de nevinovăție, și durează. Încercăm cu toții să facem ca lucrurile să meargă mai repede. Suntem conștienți că cu toții vrem să vedem finalitate, dar ar trebui să apreciem și faptul că avem rezultate intermediare”, a spus Dragalin, conform TVR Moldova.