Dan Ilie Morega, accident cu ambulanța, în drum spre psihiatrie

Dan Ilie Morega, accident cu ambulanța, în drum spre psihiatrie Fostul prefect de Gorj a rămas fără permis. Sursă foto: Facebook

După ce în urmă cu două zile instanța a decis ca Dan Ilie Morega să fie internat la un spital de pshiatrie, astăzi fostul baron de Gorj a fost transportat către spitalul din Severin. În drum însă, fostul politician a fost implicat într-un accident rutier.

Dan Ilie Morega, accident în drumul spre psihiatrie. Are capul spart

Dan Ilie Morega a fost implicat într-un accident în timp ce era dus cu ambulanța de la domiciliul său din Baia de Aramă la un spital din Severin după ce un judecător a decis să fie internat pentru tratament psihiatric. În urma incidentului, Morega a avut capul spart, în urma unei frâne pusă de ambulanțierul care îl transporta.

Presa locală a relatat că fostul baron de Gorj a necesitat îngrijiri medicale, inclusiv mai multe copci, după incident, transmite gorjonline.ro.

În apropierea unității medicale unde ar fi trebuit să ajungă Morega, șoferul ambulanței a frânat brusc pentru a evita un accident, făcându-l pe fostul politician să se lovească la cap. El ar fi trebuit să primească îngrijiri medicale la spitalul din Severin și apoi să fie transferat la un spital din Timiș.

Ne puteți urmări și pe Google News
Dan Ilie Morega de neoprit

Dan Ilie Morega nu poate fi oprit de nici o instituție să conducă fără permis. Sursa foto: Captură video

Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie, prin decizia judecătorilor

Judecătoria Sectorului 1 a decis internarea într-o secție de psihiatrie a fostului politician Dan Ilie Morega, care în ultimele luni a fost surprins de mai multe ori la volan, deși nu mai are dreptul de a conduce din cauza problemelor medicale. Această decizie a fost luată după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care anchetau dosarul în care Morega a fost prins conducând în București, au contestat arestul la domiciliu impus fostului politician.

Într-o primă etapă, instanța a aprobat revocarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, urmând ca ulterior să decidă internarea medicală temporară a fostului prefect de Gorj.

„Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti privind luarea măsurii internării medicale provizorii, şi dispune internarea medicală nevoluntară într-o unitate specializată de asistenţă medicală a inculpatului Morega Dan-Ilie până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea acestei măsuri”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Sectorului 1, în cursul zilei de vineri, 31 mai.

Morega susținea că este apt să conducă

Autoritățile i-au suspendat permisul de conducere politicianului din motive medicale în luna februarie. Medicii i-au impus interdicția de a conduce pentru o perioadă de șase luni, în timpul căreia trebuia să urmeze un tratament medical. În plus, i s-a recomandat să fie însoțit permanent de o persoană, să continue tratamentul și să fie evaluat periodic de un specialist psihiatru, conform informațiilor de pe stirileprotv.ro.

Recomandările medicilor nu l-au descurajat pe Dan Ilie Morega să se urce la volan și să conducă fără permis, chiar și pe distanțe mai lungi. Politicianul a fost prins chiar și în București. Autoritățile au întocmit nu mai puțin de șase dosare penale împotriva sa, atât pentru conducere fără permis, cât și pentru provocarea unui accident rutier.

De fiecare dată când a fost prins, Morega a declarat că are dreptul de a conduce și că starea sa de sănătate este foarte bună.