A murit soția dictatorului Bashar Al-Assad. Prima Doamnă a Siriei suferea de o boală teribilă

A murit soția dictatorului Bashar Al-Assad. Prima Doamnă a Siriei suferea de o boală teribilă Asma și Bashar al-Assad Sursa foto: Twitter

A murit Asma al-Assad, soția dictatorului sirian Bashar al-Assad, diagnosticată cu leucemie, în urmă cu câtva timp. Ea urma un tratament pentru această boală, după ce se vindecase de un cancer la sân.

 

Decesul soției dictatorului Bashar al-Assad a fost anunțată de preşedinţia siriană. În august 2019, Asma al Assad, mama a doi băieţi şi unei fete, a anunţat că s-a vindecat complet de un cancer la sân în urma unui tratament.

A murit Prima Doamnă a Siriei

Soția dictatorului sirian Bashar al-Assad, Asma, a fost numită, în 2011, „Roza Deşertului” de publicația americană Vogue. Ulterior, după izbucnirea războiului civil din Siria, a fost criticată pentru tăcerea sa în cazul opresiunii sângeroase împotriva populației civile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asma al-Assad a murit din cauza leucemiei, a anunțat președinția siriană. Ea a fost diagnosticată cu această boală în urmă cu câteva săptămâni. Pe 21 mai oficialii sirieni anunțau că Prima Doamnă urmează un tratament medical, după cum relata AFP. Asma Al-Assad a urmat tratamentul specializat și a fost nevoită să respecte măsuri stricte de izolare pentru a preveni infecțiile.

În ciuda tratamentului și a eforturilor medicilor, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid și a murit. Într-un ultim mesaj video postat pe contul de Instagram, Asma și-a exprimat recunoștința pentru mesajele de susținere primite. Prima Doamnă a Siriei a subliniat importanța credinței și a voinței în fața unei astfel de provocări​, după cum relatează The New Arab.

„După diagnosticarea doamnei Asma Al-Assad cu leucemie acută și supunerea acesteia la tratamentul specializat și respectarea condițiilor de izolare, Vă anunțăm decesul doamnei Asma Al-Assad, prima doamnă și soția președintelui Bashar Al-Assad, o pierdere a națiunii și a patriei. Într-adevăr, noi aparținem lui Allah și la El ne vom întoarce”, a anunțat Președinția Siriei într-un comunicat de presă.

Asma al-Assad diagnosticată cu leucemie

După ce a învins cancerul de sân, așa cum anunța în august 2019, Asma al Assad, a fost diagnosticată cu leucemie. Soţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Asma, a murit la vârsta de 48 de ani. Ea a afirmat, pe 21 mai, că urmează un tratament specializat.

„După ce a prezentat diverse simptome şi semne clinice şi în urma unei serii  de examene medicale, Prima Doamnă Asma al-Assad a fost diagnosticată cu o leucemie mieloidă acută”, a anunțat Președinția siriană pe 21 mai.

A murit Roza Deșertului

Asma al Assad a fost numită „Roza Deşertului” de revista americană Vogue, înainte de izbucnirea Războiului din Siria, în 2011. Ulterior a fost aspru criticată din cauza tăcerii sale  în contextul represiunii sângeroase a manifestanților care luptau pentur democrație.

Prima Doamnă care a murit, Asma al-Assad, în vârstă de 48 de ani, a fost o figură influentă în viața publică cât și în cea privată din Siria. Ea s-a născut și a fost educată la Londra, unde a lucrat ca bancher de investiții. S-a căsătorit cu Bashar Al-Assad în anul 2000.

De-a lungul anilor, a fost activă în diverse proiecte caritabile și de sănătate. Asma al-Assad a fost implicată în lupta împotriva cancerului, după ce a fost diagnosticată și a învins cancerul de sân.

Asma al-Assad a înfiinţat organizaţia de caritate Syria Trust for Development, cu sediul la Damasc. Este una dintre puţinele organizaţii de acest tip autorizată să lucreze în zone aflate sub controlul Guvernului sirian.