Ucraina ar putea salva Harkovul. Analiștii au explicat cum poate fi oprită ofensiva Rusiei

Ucraina ar putea salva Harkovul. Analiștii au explicat cum poate fi oprită ofensiva Rusiei Ucraina se poate apăra cu succes în fața atacurilor Rusiei. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Furnizarea de sisteme antiaeriene și ridicarea restricțiilor privind lovirea țintelor de pe teritoriul Rusiei reprezintă un adevărat pas în fața pentru Ucraina. Analiștii au demonstrat cum poate fi apărat Harkov și întreaga regiune.

Ucraina s-ar putea apăra cu succes în fața Rusiei

Analiștii Institutului pentru Studierea Războiului consideră esențială furnizarea de sisteme de apărare aeriană occidentală și ridicarea restricțiilor privind utilizarea armelor furnizate de Occident împotriva țintelor militare de pe teritoriul rus.

Astfel, Ucraina ar reuși să respingă cu succes loviturile rusești asupra orașului Harkov cu bombe de croazieră și rachete.

Mai multe țări occidentale au ridicat recent parțial sau complet restricțiile privind utilizarea de către Ucraina a armelor furnizate de Occident, potrivit ISW.

Ne puteți urmări și pe Google News

razboi ucraina

Noile schimbări vor putea produce pagube pe teritoriul Rusiei

Schimbarea politicii va permite forțelor ucrainene să folosească sistemele furnizate de Occident.

Astfel, forțele de apărare pot viza la rândul lor ținte strategice și capete de pod rusești pe teritoriile de graniță și în spațiul aerian rusesc.

În februarie 2024, forțele ucrainene au doborât mai multe avioane de război rusești. Acestea zburau cu bombe cu planor în direcția Avdiyivka.

Ucraina

Orașul Harkov ar putea fi protejat în fața atacurilor rusești

Noua decizie a țărilor occidentale indică faptul că forțele ucrainene vor putea repeta aceleași acțiuni folosind atât sistemele ucrainene, cât și cele occidentale. Astfel, capacitatea forțelor ucrainene de a doborî avioane de război rusești ar putea proteja partea de nord a Oblastului Harkov. De asemenea, orașul Harkov ar putea fi apărat în fața atacurilor rusești cu rachete de croazieră.

Volodimir Zelenski a declarat anterior că trupele ruse nu vor putea captura Harkovul. Pentru ca acest lucru să fie posibil, forțele ucrainene trebuie să primească două sisteme antiaeriene Patriot pentru desfășurare în regiune.

Recent, forțele ruse au lovit orașul Harkov cu bombe și diverse tipuri de rachete. Cele două baterii Patriot din nordul Oblastului Harkov vor avea o eficiență limitată în apărarea împotriva atacurilor aeriene rusești.