Atac antisemit în București. Percheziții acasă la bărbatul care încercat să incendieze Ambasada Israelului. Update

Atac antisemit în București. Percheziții acasă la bărbatul care încercat să incendieze Ambasada Israelului. Update Atentat cu bomba in Grecia Sursa foto: Poliția Republicii Moldova

UPDATE 1: Au loc percheziții la sirianul care a încercat să incendieze Ambasada Israelului din București.

Polițiștii și procurorii efectuează luni seara percheziții acasă la sirianul care a încercat să incendieze în jurul prânzului clădirea Ambasadei Israelului din București. Sirianul a fost scos de la audierile de la Secția 14 Poliție, după șapte ore.

Update: Autoritățile au confirmat luni că cetățeanul sirian ce a încercat să incendieze Ambasada Israelului are 34 de ani, fiind prezent pe rețelele sociale sub numele de Robin Karo.

În plus, sub imaginea de profil de pe LinkedIn, se găsește un link către un site web, luood.com. Numai că, la încercarea de a accesa această adresă, browserul afișează avertismentul: „Ați încercat să accesați un site care încălcă politica de utilizare a internetului”, deoarece ar conține materiale cu conținut pornografic, potrivit știripesurse.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
Atacator, Ambasada Israelului

Atacator, Ambasada Israelului. Sursa foto: LinkedIn

Știre inițială:

Autoritățile din Capitală sunt în alertă, după ce un bărbat a încercat să dea foc clădirii în care funcționează Ambasada Israelului în RomâniaAcesta ar fi aruncat un cocktail Molotov spre ușa imobilului.

La fața locului au ajuns echipele de intervenție, care l-au imobilizat pe făptaș. Acesta refuză să colaboreze cu autoritățile și susține că nu poate explica gestul extrem.

Atac antisemit la Ambasada Israelului

La fața locului au intervenit jandarmii, care l-au imobilizat pe bărbat. Acesta nu a putut oferi o explicație pentru care a încercat să incendieze clădirea diplomatică.

Anchetatorii încearcă să afle cum a reușit să ajungă în apropierea imobilului. Conform protocolului, sediul Ambasadei este păzit în mod constant de autorități. De altfel, sistemul de acces în clădire este unul securizat, iar la acesta are acces doar personalul care își desfășoară activitatea în imobilul respectiv. Ancheta a fost preluată de Serviciul Român de Informații.

Atacatorul este sirian

Conform primelor informații legate de caz, bărbatul ar fi sirian. Autoritățile au găsit asupra acestuia o borsetă cu o sticlă în care se afla o substanță inflamabilă. Acesta a aruncat recipientul spre ușa Ambasadei, însă trupele speciale au intervenit imediat.

Bărbatul a refuzat să răspundă întrebărilor puse de anchetatori și a precizat că nu poate spune de ce a recurs la un astfel de gest.

Atac antisemit în Capitală

Înainte de a fi imobilizat de trupele antitero, sirianul a reușit să distrugă un afiș de la intrarea în clădire. Potrivit Poliției, atacul nu are legătură cu actualul context internațional, ci ar fi vorba despre o nemulțumire personală a făptașului. Acesta nu ar fi obținut o reședință.

„Acest eveniment nu are legătură cu contextul internațional, este o nemulțumire personală a bărbatului, respectiv faptul că nu a obținut o anumită reședință. Aceste informații vor fi confirmate după terminarea cercetărilor care se derulează la sediul Secției 14 din Capitală”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.