O nouă stațiune balneoclimaterică, deschisă în România. Turiștii vor deveni dependenți de acest loc
- Mădălina Sfrijan
- 2 iunie 2024, 11:30
Dorna Candrenilor este noua stațiune balneoclimaterică deschisă în România. Complexul este localizat în județul Suceava și se întinde pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați. Acesta a fost construit de la zero și include patru piscine, una fiind semiolimpică, saune, săli de masaj și fitness, restaurante.
Dorna Candrenilor, noua stațiune balneoclimaterică deschisă în România
Complexul poate găzdui simultan până la 1.000 de persoane. Panglica noului punct de atracție turistică a fost tăiată sâmbătă, în prezența ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Ştefan-Radu Oprea.
„Toată investiţia a fost realizată din bugetul localităţii în mai puţin de doi ani şi va putea deservi 1000 de turişti în vârf de sezon. Astfel, Dorna Candrenilor redevine staţiune baleneo-climaterică”, a spus ministrul Economiei.
Numărul turiștilor ar urma să crească semnificativ
Ministrul Ştefan Radu Oprea este de părere că investiția va duce la creșterea numărului de turiști. De altfel, acesta ar fi încă un pas important spre revitalizarea turismului românesc, spune oficialul.
„Cu siguranţă numărul turiştilor care vor vizita Ţara Dornelor va creşte pentru că planul lui Gheorghe Şoldan, candidatul PSD la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, şi al Primarului Dănuţ Candrea este de a dezvolta economic judeţul”, a completat acesta.
Dorna Candrenilor a redevenit stațiune balneoclimaterică. Planurile administrației locale
Aleșii locali au inaugurat complexul balneoclimateric, care a fost construit din bugetul local. Potrivit ministrului, zona a fost transformată într-o destinație de top a României. Totodată, acesta a subliniat că investițiile din turism fac parte din noul plan de administrație. Totodată, oficialul a menționat că infrastructura rutieră este la fel de importantă pentru dezvoltarea turismului.
„Investiţiile în turism sunt unul din pilonii acestui plan. Altul se referă la infrastructura rutieră. Fără ea este greu să vorbeşti despre dezvoltarea turismului. Cu certitudine un alt pilon trebuie să fie dezvoltarea antreprenoriatului şi am vorbit despre cum guvernul sprijină acest lucru împreună cu ministrul cercetării, inovării şi digitalizării Bogdan Ivan”, a mai spus Oprea.