Vameșii de la granița cu Republica Moldova, văzuți de o vedetă: Sunt așa de puturoși

Vameșii de la granița cu Republica Moldova, văzuți de o vedetă: Sunt așa de puturoșiSursa foto: Poliția de Frontieră

Emilian Crețu, actorul din Republica Moldova, nu are cuvinte de laudă la adresa vameșilor. De curând, acesta s-a deplasat cu mașina în România, iar la punctul de trecere a frontierei a trebuit să aștepte pentru formalități. Acesta, însă, i-a acuzat pe lucrătorii vamali de lentoare.

„Ador să trec Vama! Pur și simplu unii oameni sunt așa de puturoși. Acel moment când fiecare om și-a ales să lucreze și dacă ți-ai ales să lucrezi la Vamă, nu trebuie să te miști ca melcul, abia își târâie fesele. Și acel moment când frații nu ți-i alegi, Dumnezeu pur și simplu ți-i dă!”, a transmis actorul pe o rețea de socializare.

Emilian Crețu

Sursa foto: Facebook/Emilian Crețu

Nicolae Botgros, nemulțumit că nu a fost băgat în seamă

Și maestrul Nicolae Botgros, conducătorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară Lăutarii din Republica Moldova, s-a plâns, săptămâna trecută, că a fost nevoit să stea mai mult de două ore la Vama Albița-Leușeni, împreună cu orchestra sa, la revenirea de la un concert de la Bucureşti.

Niicolae Botgros

Sursa foto: Arhiva EVZ

„Am ajuns unde am ajuns… Orchestră Naţională Lăutarii, lăudată de toţi cetăţenii, de toţi diplomaţii, demnitarii de la noi, câ şi din partea cealaltă de Prut, recent venind de la un mare concert de la Bucureşti, succes de nu mai încape în noi şi stăm la vamă de 2 ore şi ceva fără să ne întrebe cineva, măcar un cuvânt.

Cum să mai crezi că suntem cineva în lumea asta, dacă nu ne ia în seamă nimeni… şi asta nu e prima oară, de multe ori suntem ajutaţi, mai bine spus, noi ne rugăm de cineva să ne ajute, dar aşa nu se mai poate… Noi avem de lucrat foarte mult peste Prut şi avem deja probleme mari, că nu se mai poate de răbdat. Eu trebue de fiecare dată să mă rog pentru a trece frontiera, la diferiţi Vameşi, Poliţişti de frontieră. Spuneţi-mi vă rog ce-ar mai trebui să facem noi, ca să ajungem şi noi Diplomaţi, că nu cred ca vreun diplomat, poate face, ce facem noi la ora actuală… Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva…”, a transmis dirijorul.

 Ce spune Poliția de Frontieră

Reprezentanții Poliției de Frontieră au venit cu precizări în cazul lui Nicolae Botgros.

„În cazul de față, persoana care s-a prezentat la control nu deține pașaport de serviciu sau diplomatic, fapt pentru care, în conformitate cu Codul Frontierelor Schengen, nu poate efectua controlul de frontieră în regim prioritar.

Totuși, în cazurile când există o solicitare motivată pentru prioritizarea controlului de frontieră, polițiștii de frontieră vin în sprijinul participanților la traficul transfrontalier și întreprind toate demersurile legale în acest sens. Controlul autocarului în discuție (cu un număr de 47 persoane) a fost efectuat de către polițiștii de frontieră în intervalul orar 02:40 – 03:00. Precizăm că niciun pasager din autocar nu a prezentat o motivare pentru urgentarea formalităților de contror”, a transmis Poliția de Frontieră Română.