Suspendarea pentru dopaj a unui ciclist de viitor a șocat specialiștii români

Suspendarea pentru dopaj a unui ciclist de viitor a șocat specialiștii români Vlad Dascălu, ciclism sursa: captuă Instagram

Sportul românesc a fost zguduit de vestea suspendării ciclistului Vlad Dascălu (26 de ani). Nu doar că delegația noastră olimpică a pierdut un membru, ci pentru că Dascălu era cotat cu șanse la medalii, după ce s-a clasat pe locul 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vlad Dascălu, suspendat, o veste șoc pentru ciclismul românesc. Mulți au sperat că, după un ciclu olimpic de patru ani cu investiții semnificative în Vlad, acesta va obține un rezultat și mai bun. La Olimpiada de la Paris, în vara acestui an. Din păcate, aceste speranțe s-au năruit. După ce Dascălu a ratat, în mod șocant, trei controale antidoping, ceea ce i-a adus suspendarea. Deși există posibilitatea apelului la TAS, șansele ciclistului de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris sunt foarte mici. Reglemtările anti-drog în sport sunt dure.

În acest context, „Weekend Adevărul“ a încercat să găsească o explicație pentru această situație bulversantă. Din păcate, nu există vreo justificare clară, lăsând loc pentru suspiciuni: Vlad Dascălu ar fi avut ceva de ascuns! Asta cred jurnaliștii și specialiștii în ciclism.

Vlad Dascălu a ratat prea multe controale

Traian Goga, director al clubului Olimpia București și fost ciclist, a comentat acest episod.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eduard Grosu, ciclist de șosea, spunea că dacă ai ratat al doilea control antidoping, meriți deja să stai 12 luni pe tușă, fiindcă ai ridicat suspiciuni.

Vlad e principalul responsabil pentru ce i s-a întâmplat. Însă este și o problemă internă a federației, care a fost notificată de UCI despre abaterile lui Vlad. Reglementările nu impun UCI să notifice federația, dar nici nu interzic acest lucru. Acum, probabil, nu vom afla niciodată adevărul“, a spus Goga.

Goga a explicat că Vlad Dascălu este un om introvertit, dificil de găsit uneori

„Era într-o concentrare permanentă care, probabil, a contribuit la succesul lui, dar acest mod de a fi i-a adus acum și suspendarea. Dacă eram la federație, aș fi avut grijă de Dascălu ca de ochii din cap! S-au investit resurse publice importante în cariera lui“, a adăugat Goga.

„Comitetul Olimpic și Sportiv Român îi dădea o bursă de 5.000 de lei pe lună. Dinamo avea, de asemenea, un contract de activitate sportivă cu el. Bani publici au fost cheltuiți cu Vlad de ani buni. Chiar el ar fi trebuit să notifice federația despre problemele lui“, a explicat Goga.

Pentru a evita pierderea unor sportivi valoroși în viitor, Goga propune ca COSR să implementeze un plan mai bun de supraveghere a sportivilor olimpici. „Trebuie să prevenim astfel de cazuri de neglijență. Am pierdut un sportiv cu șanse la medalii“, a concluzionat Goga.