Leo Messi, suspectat că ar fi deturnat fonduri. Alți fotbaliști implicați

Leo Messi, suspectat că ar fi deturnat fonduri. Alți fotbaliști implicați Messi. Sursa foto: Facebook

Leo Messi se află într-o situație fără precedent. Alături de fostul său coleg de la Barcelona, Gerard Piqué, fotbalistul este suspectat de tentativă de deturnare de fonduri.

Acuzații grave pentru Leo Messi. Fotbalistul, suspect de deturnare de fonduri

Potrivit dezvăluirilor The Objective, Lionel Messi și Gerard Piqué ar fi solicitat lui Luis Rubiales, în timpul pandemiei Covid-19, să găsească o soluție împreună cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a compensa pierderile salariale cauzate de Covid.

Marți, sursa menționată a dezvăluit o serie de conversații scrise și vocale care ar fi provenit din telefonul fostului președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales. Acestea ar putea indica o încercare de deturnare a fondurilor UEFA, care inițial erau destinate RFEF, și un presupus trafic de influență.

Conform documentelor, la solicitarea lui Lionel Messi și Gerard Piqué, Rubiales, aflat în funcție la momentul respectiv, l-a contactat pe președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a găsi o soluție de compensare a jucătorilor pentru reducerile salariale provocate de pandemia Covid-19 în 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News
Gerard Pique

Gerard Pique. Sursă foto: Facebook

Cum a ajuns Leo Messi în această situație

Primele conversații datează din 2 aprilie 2020. Gerard Piqué i-ar fi comunicat lui Rubiales îngrijorarea lui Messi cu privire la reducerea drastică a salariilor propusă de Barcelona pentru a compensa pierderile generate de criza sanitară. Acționând ca intermediar, președintele federației l-ar fi contactat apoi, o oră mai târziu, pe Ceferin, sugerând utilizarea "fondurilor UEFA destinate RFEF" pentru a compensa pierderile financiare ale lui Messi și ale altor jucători.

„Este important pentru noi să îi avem pe Messi şi pe ceilalţi alături de noi", a spus Rubiales, potrivit The Objective.

"Nu trebuie să investim niciun ban. Tot ce trebuie să facem este să schimbăm destinaţia şi să continuăm să dăm bani cluburilor tinere..." Apoi i-a spus lui Ceferin: "Singurul lucru pe care mi l-au spus (Piqué şi Messi) este: 'Vă rog, nimeni nu trebuie să ştie despre ce vorbim, pentru că, dacă oamenii află, ne vor ucide'. Ei sunt foarte atenţi ca nimeni să nu ştie că vor banii pe care i-au pierdut. Sunt îngrijoraţi de asta. Trebuie să rămână confidenţial."

Ulterior, președintele UEFA l-ar fi liniștit și i-ar fi asigurat că „nici măcar câinele [său] nu va afla”.

Plan bine pus la punct de Rubiales, Messi şi Piqué

În urma acestui schimb de mesaje, Rubiales ar fi discutat la telefon de trei ori cu Leo Messi și Gerard Piqué, timp în care, conform sursei care a dezvăluit aceste convorbiri, au elaborat un plan pe care i l-ar fi prezentat lui Ceferin pentru a compensa pierderile suferite de jucători.

În zilele care au urmat, în urma numeroaselor discuții între Rubiales și Ceferin, propunerea a fost prezentată președintelui UEFA la data de 6 aprilie. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă această propunere a fost în cele din urmă acceptată și dacă jucătorii au fost compensați pentru pierderile salariale.