Veronica Dragalin, mesaj public după scandalul demisiei judecătoarei Tatiana Răducanu

Veronica Dragalin, mesaj public după scandalul demisiei judecătoarei Tatiana Răducanu Șefa Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, Veronica Dragalin / Sursa foto: Facebook

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, din Republica Moldova, a reacționat într-un mare scandal izbucnit în urmă cu câteva zile.

Centrul de Resurse Juridice (CRJM) a publicat o reacție, în urma demisiei judecătoarei Tatiana Răducanu. Ca urmare a unei scrisori expediate de șefa PA, potrivit căreia magistrata „este apropiată și a acționat în interesele lui Veaceslav Platon și lui Aureliu Colenco, actualul avocat principal care reprezintă interesele lui Ilan Șor”.

Veronica Dragalin, șefa PA, acuză

Veronica Dragalin acuză că declarația CRJM conține acuzații false. Ea le-a transmis reprezentanților ONG să-și angajeze juriști mai buni. Acuzațiile reciproce vin în ajunul vetting-ului procurorilor, care va începe cu procurorii anticorupție, mulți dintre care, precum declarase anterior Dragalin, ar putea alege să plece din sistem ca să evite evaluarea externă.

„CRJM susține că am dus publicul în eroare și face trimitere la decizia CSM din 15.04.2014 – această decizie e citată în scrisoare cu link (pagina 3, nota 5). Dacă un jurist ar citi următoarele propoziții în scrisoare, ar vedea decizia CSM din 07.10.2014 (pagina 4, nota 9) și ar înțelege că a doua oară, CSM a respins același demers de ridicare a imunității, rezultând în clasarea dosarului împotriva fostului judecător Aureliu Colenco”, a scris Veronica Dragalin pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu am timp să răspund la toate aberațiile”

De asemenea, șefa Procuraturii Anticorupție a spus că atacurile și acuzațiile false nu o ofensează și că va continua să lupte împotriva corupției. „Nu am ambiții politice și imaginea mea personală nu contează. Succesul meu va fi măsurat după rezultatele concrete livrate de Procuratura Anticorupție. Nu am timp să răspund la toate aberațiile pentru că lucrez ca procuror la dosare penale importante. Fiți siguri că voi lupta în continuare împotriva corupției și în interesul cetățenilor noștri”, a transmis Dragalin.

Într-o declarație, emisă după demisia Tatianei Răducanu, care este membră a CRJM, organizația neguvernamentală susține că Răducanu a votat pentru ridicarea imunității judecătorului Colenco și nu a candidat pentru șefia CSM. De asemenea, CRJM a notat că „este ilegal ca datele unei cauze penale să fie făcute publice” și că urmărirea penală a care vizează un membru al Comisiei de vetting de asemenea este ilegală. „Conform legii, aceasta este competența exclusivă a Procurorului General, iar pornirea urmăririi penale nu poate avea loc decât cu acordul Comisiei”, se arată în declarația CRJM, conform radiomoldova.md.