Stabilit în Franța, un înotător câștigă medalii de aur pentru Republica Moldova

Stabilit în Franța, un înotător câștigă medalii de aur pentru Republica Moldova sursa: Facebook

Performanță realizată de înotătorul Constantin Malachi, din Republica Moldova. Sportivul și-a adjudecat trei medalii de aur la un turneu internațional ce a fost găzduit de capitala Austriei, Viena.

Înotătorul, care este stabilit de mai mulți ani în Franța, a evoluat la competiție alături de sportivi din alte 9 țări. El a reprezentat Moldova. Precizările au fost făcute de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Basarabia.

Oficialii au anunțat că la data de 17 mai  „înotătorul Constantin Malachi a dominat un turneu internațional din Viena”.

„El a cucerit trei medalii de aur, toate la stilul bras, pe distanțele 50, 100 și 200 de metri. La competiția din Viena au concurat 600 de sportivi din 10 țări”, au comunicat reprezentanții instituției.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Comitetului olimpic și sportiv, Constantin Malachi este un înotător din Moldova, stabilit de mai mulți ani în Franța. El se află în plin proces de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

În luna decembrie a anului 2021, înotătorul Constantin Malachi a stabilit un nou record al Republicii Moldova la proba de 100 metri bras. Rezultatul 1:00.37 a fost înregistrat la Campionatul Mondial de la Abu Dhabi. Detalii AICI. Iar în 2022, Malachi a obținut 3 medalii de aur la campionatul Belgiei, după cum notează newsmaker.md.

În altă ordine de idei, sportivii din Republica Moldova se pregătesc pentru cel mai mare eveniment al anului, Jocurile Olimpice de Vară ce vor fi găzduite de Paris. Componenții lotului olimpic se gândesc deja la competiția ce va debuta peste aproximativ două luni.

Anne Hidalgo

Jocurile Olimpice Paris. Sursa foto: Facebook

Săptămâna viitoare, la Chișinău, va fi afișată o pictură murală uriașă ce va dedicată evenimentului în sine și sportivilor din Republica Moldova, calificați la JO.

De asemenea, în capitala Republicii Moldova vor circula 2 autocare și 3 troleibuze ce vor purta logourile echipei olimpice.

Sportivii din Republica Moldova, pregătiri pentru Jocurile Olimpice

Pictura murală olimpică va fi putea fi văzută la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Ismail și pe suprafață de 400 de metri pătrați. Pregătirea operei de artă va dura 8 zile, iar fiecare sportiv calificat la Jocurile Olimpice își va putea scrie personal numele pe pictură.