Care sunt singurele ființe care ar supraviețui dacă Pământul s-ar confrunta cu o catastrofă.

Care sunt singurele ființe care ar supraviețui dacă Pământul s-ar confrunta cu o catastrofă.

Specialiștii spun că dacă Pământul ar fi în pragul unei extincții, ar exista și ființe supraviețuitoare. Mai ales că potrivit ultimelor studii, Pământul a mai suferit alte 5 extincții în masă, în urmă cu 250 de milioane de ani.

La acel moment 90% dintre specii au fost eliminate. Din cauza activităților umane, distrugerea habitatelor, dar și poluare, unii specialiști sunt de părere că este posibil să fim în pragul unei alte situații limite. Nu doar din pricina activității umane, ci și din pricina cele cosmice. Cum ar fi spre exemplu exploziile solare sau impactul cu asteroizi.

Ființe aproape indestructibile

În astfel de cazuri există studii care atestă că tardigradele sunt singurele ființe care ar supraviețui unor astfel de catastrofe. Aceste creaturi sunt niște nevertebrate care au opt picioare și sunt foarte rezistente. De asemenea ele sunt capabile să supraviețuiască unor condiții extreme. Radiațiile sau vidul în spațiu nu le provoacă moartea, ele intrând doar într-o stare de hibernare.

Singura care le-ar putea pune capac ar fi o explozie solară. Cert este că tardigradele sunt unele dintre cele mai dure organisme de pe pământ. Ele pot îngheța sau se pot usca și pot supraviețui ani de zile în aceste condiții. Culmea este că aceste vietăți se găsesc peste tot. Sunt în acoperiș, în gazon sau pe alei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Optical Microscope is used for conducting planned, research experiments, educational demonstrations in medical and clinical laboratories. Close-up of scientist hands with microscope, examining samples and liquid. Photo of Young scientist looking through a microscope in a laboratory. Young scientist doing some research.

Se găsesc și la 6.000 de metri

De asemenea aceste organisme se găsesc chiar și la 6 mii de metri în munții Himalaya sau la 4.000 de metri adâncime în pământ. Un astfel de microorganism conține peste 1.000 de celule. Doar că nu sunt la vedere pentru toată lumea.

Ca să puteți vedea o tardigradă aveți nevoie de un microscop. Deși au dimensiuni reduse, un microscop normal vă va ajuta să le vedeți. Poate ajuta lumina, asta pentru că ele sunt transparente.