Sebastian Burduja, solicitare către Nicușor Dan: „Să publice lista donatorilor din campanie”

Sebastian Burduja, solicitare către Nicușor Dan: „Să publice lista donatorilor din campanie” Sebastian Burduja. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Sebastian Burduja aduce noi acuzații asupra primarului Nicuşor Dan. Potrivit liberalului, actual primar a publicat pe site-ul Primăriei doar 362 de dispoziții din 6267 de dispoziţii date în mandatul său.

Sebastian Burduja, noi critici la adresa lui Nicușor Dan

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, arată că în timpul mandatului lui Nicușor Dan, gradul de transparenţă al Primăriei Generale este de doar 5,7%.

Liderul PNL București a anunțat o şedinţă CGMB pentru vineri. Împreună cu consilierii locali liberali, acesta va solicita primăriei publicarea pe site a tuturor deciziilor luate de primar:

„Constant că a pus oamenii la treabă, se lucrează din greu în Parcul Cişmigiu. Constată cu toţii că e o frenezie a lucrărilor publice în Bucureşti, că e campanie electorală”, a afirmat Burduja.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sebastian Burduja

„Nicuşor Dan are nişte lucruri de clarificat”

Sebastian Burduja spune că primarul „preferă să tacă, sperând ca acest subiect să treacă”:

„Au trecut mai mult de 24 de ore de când i-am cerut public să explice legăturile cu Matei Păun, ca finanţator, fost şef de campanie, actual şef de campanie, nimeni nu înţelege, un om cu afaceri în Belarus, în Federaţia Rusă, un om considerat apropiat.

Nicuşor a spus că îşi fac vacanţele împreună”, a arătat Burduja.

nicusor dan, primar

Sebastian Burduja îi cere lui Nicușor Dan să facă publice sursa fondurilor din campanie

Fiind un candidat independent, care nu beneficiază de banii partidelor, Nicușor Dan a cheltuit undeva la 1,4 milioane lei în campanie:

„Îi solicit public să facă publică lista acestor donatori, în spiritul transparenţei pe care l-a clamat ani de zile în societatea civilă şi pe care nu l-a demonstrat cu nimic în mandatul de primar”, a afirmat Burduja.

Sebastian Burduja îl mai acuză pe Nicușor că nu a publicat dispoziţiile date de primar:

„În 2021, avem un total de 1310 dispoziţii de primar şi publicate doar 49. În 2022, un an record, 2329 de dispoziţii de primar şi publicate 61 de dispoziţii. În 2023 avem 1994 de dispoziţii, publicate un număr record de 10. Şi în 2024 avem deja 634 de dispoziţii. În total, vorbim de 6267 de dispoziţii de primar date de Nicuşor Dan şi publicate 362 de dispoziţii”, a spus Burduja.