ChatGPT oferă gratuit un nou serviciu. Ce vor putea face acum utilizatorii

ChatGPT oferă gratuit un nou serviciu. Ce vor putea face acum utilizatorii Sursa Foto: Arhiva EVZ

GPT Store va fi disponibil şi utilizatorilor ChatGPT care nu plătesc abonament. Magazinul de extensii le oferă utilizatorilor o experiență avansată în aplicație.

ChatGPT oferă un nou serviciu utilizatorilor care nu plătesc abonament

OpenAI a lansat GPT Store în urmă cu patru luni. La acel moment, funcția era disponibilă exclusiv abonaţilor care plăteau 20 de dolari pe lună.

În urma unei decizii recente a companiei, magazinul de extensii va putea fi accesat de toți utilizatorii.

GPT Store oferă posibilitatea utilizatorilor de a-și crea propriii chatboţi. Mai mult decât atât, aceștia îi pot partaja ulterior cu alți utilizatori.

Ne puteți urmări și pe Google News

ChatGPT, aplicație

Acești boți pot genera imagini sau pot fi folosiți în cercetare

Compania mai anunță că va lansa prima aplicaţie desktop pentru ChatGPT.

Cu toate acestea, de noua aplicație se vor putea bucura doar utilizatorii de macOS, urmând ca în decursul acestui an să fie creată o aplicație și pentru cei care utilizează Windows.

La fel ca GPT Store, noua aplicaţie poate fi folosită de toţi utilizatorii, nu doar de abonaţi.

ChatGPT, aplicație

Claude, concurentul lui ChatGPT în Europa

Compania Anthropic a anunțat lansarea în Europa a lui Claude 3. Aceasta este o nouă serie de modele de inteligență artificială (AI) generativă, care au fost deja implementate în Statele Unite ale Americii de la lansarea lor în martie.

Utilizatorii europeni vor avea acces la claude.ai, versiunea web a asistentului de inteligență artificială. De asemenea, vor putea descărca aplicația mobilă (pe dispozitivele Apple):

„Opus ne arată limitele extreme a ceea ce este posibil cu ajutorul inteligenței artificiale generative”, a declarat compania, referindu-se la o „înțelegere comparabilă cu cea a unei ființe umane”. Cu Claude 3, interfața permite utilizatorilor să furnizeze modelului imagini și documente pentru interogările lor, dar nu produce încă imagini, spre deosebire de ChatGPT. „Claude oferă utilizatorilor controlul și le oferă posibilitatea de a-și crea, reproduce și îmbogăți cu ușurință ideile atât la locul de muncă, cât și în viața de zi cu zi”, a declarat Dario Amodei, CEO și cofondator al Anthropic.

Întreprinderile pot achiziționa planul „Claude Team”, care oferă acces securizat la capacitățile diferitelor modele.