Tesla a dat înapoi cu câteva săptămâni înaintea unui mare proiect

Tesla a dat înapoi cu câteva săptămâni înaintea unui mare proiect Sursa Foto: Dreamstime.com

Tesla a revocat stagiile de practică cu câteva săptămâni înainte de data de începere, spun studenții

Studenții susțin că, cu mai puțin de o lună înainte de începerea noilor stagiari, Tesla a retras stagiile de vară, lăsând studenții aspiranți să caute cu disperare noi proiecte.

Cu trei săptămâni înainte de data programată pentru începerea activității la compania de vehicule electrice, doi studenți care pretindeau că sunt potențiali stagiari la Tesla și-au retras ofertele pe care le-au împărtășit miercuri pe LinkedIn. Numărul de oferte care au fost retrase nu este clar.

După concedierile efectuate de companie la începutul anului, Bloomberg a fost primul care a anunțat că Tesla nu mai oferă acum stagii de vară. Elon Musk, directorul general al companiei, a lăsat să se înțeleagă că ar putea face mai multe reduceri de personal, după ce luna trecută constructorul auto a renunțat la peste 10% din personalul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tesla a dat înapoi

Plecările a doi directori de rang înalt și desființarea diviziilor lor au fost dezvăluite de miliardar într-un e-mail de luni. Luna trecută, a fost dezvăluit că unii angajați ai Tesla se tem că ar putea fi următorii care vor pleca și se simt ca și cum ar fi într-o stare de schimbare.

Într-o postare pe Instagram, studentul Joshua Schreiber, de la Universitatea Miami, a afirmat că, după ce a primit un e-mail de la Tesla privind detaliile zborului, stagiul său de practică a „dispărut” în mai puțin de trei ore.

„Ei bine, este o pacoste că data mea de începere era la trei săptămâni distanță. Este regretabil că a trebuit să plătesc mii de dolari pentru locuință”, a scris el. „Da, este nasol să experimentezi asta în facultate”.

Potrivit lui Schreiber, care s-a descris ca fiind „optimist” și adaptabil la noi roluri: „Citatul meu preferat rămâne în continuare: „Nu suntem produsul circumstanțelor noastre, ci produsul răspunsului nostru”.”

Potrivit unei relatări similare, Brook Gura, student la comunicare la University of Texas at Austin, a aflat marți, prin telefon, că oferta de stagiu a fost retrasă. Gura a explicat că acest lucru s-a datorat disponibilizărilor recente de la Tesla.

Într-o postare pe LinkedIn, Diana Rosenberg, liderul tehnic al Tesla, a arătat, de asemenea, cu degetul spre disponibilizări, exprimându-și „tristețea profundă” pentru pierderea unui potențial stagiar și implorând pentru sprijinul rețelei sale profesionale.

Rosenberg a spus: „Vă rugăm să faceți din pierderea noastră câștigul vostru”.

Potrivit Tesla, într-un raport de impact din 2022, compania angajează anual peste 3.000 de studenți pentru stagii de practică.

sursa: www.businessinsider.com