Panică într-o comună din Galați. Un fost deținut a vrut să dea foc locuinței unui vecin

Panică într-o comună din Galați. Un fost deținut a vrut să dea foc locuinței unui vecin Pompieri Sursa foto: Arhiva EVZ

Un bărbat din Galați, recent eliberat din închisoare, a creat panică într-o comună după ce a amenințat în repetate rânduri că aruncă în aer casa vecinului său.

Speriați, locuitorii au sunat la 112, însă la vederea autorităților s-a enervat și mai tare. În urma unor schimburi de replici tensionate, tânărul în vârstă de 21 de ani a vărsat un lichid inflamabil peste casa vecinului său și a dat foc.

Galați. Un fost deținut a vrut să ardă casă unui vecin

Proprietarul a reușit să stingă flăcările, iar în acel moment, fostul deținut a intensificat amenințările, scoțând două butelii din casă și amenințând că le va da foc.

„A aruncat la noi cu foc pe casă cu butelie-n bătătură... Zicea prostii... Am fugit în casă”, a spus o vecină de-a bărbatului.

Vecinul meu s-a-ntâlnit dimineață cu el și băiatul l-a salutat respectuos, și el i-a zis un cuvânt nepotrivit care se folosește în pușcărie. Vecinul i-a zis lui Cosmin.

S-a necăjit și apoi a scos o butelie și l-am întrebat ce vrea să facă cu ele și el că e treaba lui. A intrat cu o butelie-n casă la noi și atunci am intervenit și eu, și soția”, a spus bunicul fostului deținut.

La rândul ei, bunica băiatului a spus că acesta a reacționat așa din cauza drogurilor.

Arest

Sursa foto: Dreamstime.com

Băiatul și-a ucis un prieten când avea doar 16 ani

Poliția a reușit într-un final să-l calmeze pe tânărul de 21 de ani, iar ulterior acesta a fost dus la psihiatrie pentru o evaluare medicală.

După ce i s-a dat drumul, băiatul din Galați a fost reținut. Individul nu este unul pașnic. La vârsta de 16 ani și-a ucis un prieten la o petrecere, în urma unei altercații.

„Bunicii au alertat polițiștii. Prezenți la fața locului și aceștia au fost amenințați de către cel în cauză”, a declarat Nicolae Cuzi, procuror.

Poliția Galați

Sursa foto: Arhiva EvZ

Potrivit acestuia, fostul deținut e acum acuzat de amenințare, distrugere prin incediere tulburarea ordinii și liniștii publice în formă agravată, precum și pentru ultraj.

Individul a fost eliberat condiționat acum câteva luni. În urma incidentului recent, este posibil să fie obligat să execute și partea rămasă din pedeapsa inițială, potrivit știrileprotv.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News