Cetățean moldovean, prins după urmărire în trafic

Cetățean moldovean, prins după urmărire în trafic Poliție. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un cetățean moldovean a fost prins după o urmărire în trafic de 18 kilometri, cu focuri de armă, la Timișoara, în timp ce transporta migranți.

Poliția a tras cu armele pentru a-l prinde pe moldovean

Incidentul a avut loc în noaptea de 6 spre 7 aprilie. Un moldovean transporta migranți de la Arad la Timișoara. Când a fost descoperit, cetățeanul moldovean a încercat să fugă de poliție.

Potrivit polițiștilor, autoturismul condus de moldovean, încărcat cu pasageri din Arad, se îndrepta spre Timișoara. Polițiștii de pe autostradă i-au făcut semn șoferului să oprească, dar acesta nu s-a supus și a mărit viteza.

Așa că echipajul a pornit în urmărirea mașinii. După o goană de 18 kilometri, la intrarea în Timișoara, mașina fugarilor a intrat în coliziune cu alte două autoturisme. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime.

Ne puteți urmări și pe Google News

Migranții și șoferul au încercat să fugă

După coliziune, automobilul condus de moldovean a depășit un sens giratoriu și, cel mai probabil, șoferul a pierdut controlul volanului și a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului.

După ce mașina a ajuns în șanț, pasagerii și șoferul au sărit din mașină și au alergat în direcții diferite. Pentru a-i opri, polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment, în aer.

migranti

migranti / Sursa foto: Arhiva EVZ

Ulterior, polițiștii au reușit să-l rețină atât pe șofer, cât și pe cei șase migranți ilegali.

Aceștia sunt din Egipt, Siria și Yemen, și aveau un drept de ședere valabil în România. Migranții au fost predați poliției de frontieră.

Dar trei dintre migranți au reușit să scape, iar acum sunt căutați de autorități.

Șoferul moldovean s-a ales cu două dosare penale

Împotriva șoferului autoturismului, originar din Republica Moldova, a fost deschis un dosar penal. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 4640 de lei și i-a fost suspendat permisul pentru 180 de zile. În plus, plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare al mașinii au fost confiscate.

Ulterior, cetățeanul moldovean a fost reținut. Este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldovenească.

După urmărire, unul dintre migranți a fost dus la spital din cauza unui atac de panică. Din acest motiv, șoferul moldovean s-a ales și cu un dosar penal pentru vătămare corporală. În plus, cetățeanul moldovean va fi urmărit penal pentru trafic de persoane.