Maia Sandu a participat, pentru prima dată, la o lecție de educație civică. Președinta a redescoperit emoțiile din liceu

Maia Sandu a participat, pentru prima dată, la o lecție de educație civică. Președinta a redescoperit emoțiile din liceuSursa foto: presedintia.md

În cadrul vizitei de lucru pe care a întreprins-o în raionul Cimișlia, Maia Sandu a participat, pentru prima dată, la o lecție de educație civică, la invitația Liceului Teoretic „Hyperion” din satul Gura Galbenei.

Maia Sandu, discuții despre experiența elevilor la alegerea consiliului școlar

Maia Sandu a vorbit cu elevii din clasele a X-XII-a despre pace, libertate, democrație, despre experiența lor de participare la alegerea consiliului elevilor din școala lor.

Sursa foto: presedintia.md

De asemenea, Președinta a discutat cu liceenii despre beneficiile aderării la Uniunea Europeană pentru tânăra generație, despre implicarea activă a elevilor în procesele decizionale locale și în proiectele importante pentru țară - începând de la programul de împădurire și continuând cu proiectul de aderare la UE.

Grădiniță renovată cu bani americani

Tot astăzi, șefa statului a vizitat și grădinița din localitate, în timp ce copiii se jucau în curte. Grădinița a fost renovată cu sprijinul poporului american și din contribuția primăriei și este un model pentru alte grădinițe.

„Așa se construiește Moldova europeană, prin unitate, efort comun și multă muncă”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Sursa foto: presedintia.md

Sursa foto: presedintia.md

Sursa foto: presedintia.md

 

Maia Sandu la grădinița din satul Gura Galbenei, Cimișlia. Sursa foto: presedintia.md

Sursa foto: presedintia.md

Altfel, Maia Sandu stă foarte bine în sondaje. Liderul de la Chișinău conduce și la nivelul intenției de vot, dar și în ceea ce privește încrederea cetățenilor.

32% din respondenții unui sondaj realizat la comanda IRI (Institutul Internațional Republican) afirmă că intenționează să voteze la alegerile prezidențiale din toamna acestui an cu actuala șefă a statului Maia Sandu.

Ea este urmată de liderul socialiștilor Igor Dodon, cu 25%.

Pe locul trei se plasează primarul de Chișinău, Ion Ceban, cu 7%.

Fostul premier Ion Chicu, oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru furtul a peste un miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova, și liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi ar obține fiecare câte 5%.