Maia Sandu, vizită într-un sat din Republica Moldova. A fost demarat un proiect așteptat de mulți ani

Maia Sandu, vizită într-un sat din Republica Moldova. A fost demarat un proiect așteptat de mulți ani sursa: Facebook

Maia Sandu, președintele din Republica Moldova, a vizitat, sâmbătă, satul Taraclia din raionul Căușeni. După cum a afirmat liderul de la Chișinău, oamenii apreciază proiectele realizate în localitate în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață a sătenilor. Astfel, au loc lucrări de reparație a drumului național, inaugurarea unei școli moderne pentru elevii din localitate.

Maia Sandu, vizită în satul Taracila

„La Căușeni, am mers în satul Taraclia, o localitate cu oameni primitori și gospodari. Oamenii apreciază că, după mulți ani de așteptare, se repară drumul național R26 care unește satele Sălcuța și Taraclia, pentru care au fost alocați 50 de milioane de lei”, a transmis Maia Sandu, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.

Pe de altă parte, președintele a dat asigurări că, în anul în curs, vor fi finalizate și lucrările de reparație a drumului care duce spre satul Baimaclia, costul cărora ajunge la suma aproximativă de 4 milioane de lei.

„Noua școală, inaugurată anul trecut, este un motiv de mândrie pentru localnici. Aproape 400 de elevi își fac studiile într-o școală modernă, datorită unei investiții de 20 de milioane de lei. Printr-un alt proiect, în valoare de 10 milioane de lei, realizat cu sprijinul Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii și Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, a fost construită o piață agro-alimentară. Cu fiecare proiect realizat, creștem nivelul de viață în comunitățile noastre”, a mai transmis Maia Sandu în mesajul respectiv, conform deschide.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Program pentru investiții în zonele rurale din Republica Moldova

Altfel, Guvernul din Republica Moldova a dat „undă verde” pentru Programul Național de dezvoltare locală „Satul European”, ce se va desfășura în perioada 2024-2028.

Costurile sunt evaluate la peste 5,3 miliarde de lei, dintre care din bugetul de stat, prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală, va fi asigurată suma de peste 2,5 miliarde de lei.

Astfel, proiectul prevede ca, până în 2028, circa 200.000 de locuitori vor avea acces la rețeaua de apeduct și 37.000 de persoane vor fi conectate la rețeaua de canalizare. De asemenea, 250.000 de persoane din 100 de localități urmează să beneficieze de sistem de iluminat public îmbunătățit