Peste 52% dintre britanici vor părăsească Marea Britanie pentru a lucra în străinătate. Traiul a devenit prea scump
- Cristian Raducanu
- 31 martie 2024, 20:06
Peste jumătate dintre britanici s-au gândit cel puțin odată să părăsească Marea Britanie în căutarea locurilor de muncă mai bine plătite, potrivit unui sondaj realizat de compania Prograd.
Britanicii iau în considerare să părăseacă Marea Britanie
Majoritatea dintre respondenți activează în domenii cheie din Marea Britanie, vorbim de sănătate (54%), educație (52%), avocatură (69%) sau servicii financiare. Participanții studiului au indicat traiul mult prea scump ca principalul motiv care stă baza dorinței de a emigra din Regatul Unit.
În aceeași proporție de 41%, respondenții au mai precizat că vor să se stabilească în altă țară pentru că nu-și pot achiziționa o locuință. 37% au declarat că sunt descurajați de impactul economiei asupra potențialului de economisire, în timp ce 29% dintre subiecți sunt de părere că pot câștiga mai mulți bani în străinătate.
Costul vieții, principalul motiv invocat
Rezultatele studiului mai relevă că două din cinci persoane consideră că Marea Britanie nu este o țară atractivă pentru generația tânără. Peste 80% dintre tineri au invocat costul vieții ca fiind cel mai mare obstacol financiar, în timp ce pentru 64% accesul la locuințe este impedimentul principal în dezvoltarea finaciară. 58% sunt nemulțumiți de remunerația mică, iar 41% au invocat impozitele mult prea mari.
Principala destinație este Canada. 13% dintre britanici consideră statul nord-american cea mai atractivă țară, urmată îndeaproape de Spania și Emiratele Arabe Unite (12%) și de Statele Unite cu 8%. 39% dintre respondenți au declarat că obținerea vizelor a fost principala barieră, evidențiind totodată și aspectele negative ale Brexit-ului pentru relocarea în Europa Centrală, o regiune preferată de 44% dintre britanici, potrivit Agerpres.
Studiu făcut pe un eșantion de 2.147 de respondenți din Marea Britanie
Eșantionul sondajului a fost de 2.147 de persoane din Marea Britanie și evidențiază impactul măsurilor fiscale care au generat cele mai mari taxe și impozite din 1948 și până în prezent, chiar dacă rata inflației este de 3,4%.
„Marea Britanie, cândva una dintre cele mai bune economii din lume, devine rapid o ţară din ce în ce mai neatractivă pentru cei care doresc să-şi construiască o viaţă aici. Pe măsură ce costul vieţii rămâne ridicat, iar inflaţia scade lent, este clar că britanicii se străduiesc să ţină pasul din punct de vedere financiar.
Pe măsură ce înaintăm în 2024, va fi interesant de văzut cum va continua guvernul să păstreze lucrătorii cheie şi să îi ajute pe tineri să atingă succesul financiar. Dacă nu o va face, ar putea fi un viitor dificil pentru Marea Britanie, deoarece tot mai mulţi oameni pleacă în străinătate în căutarea unei vieţi mai bune'', a declarat Marco Logiudice, co-fondator al Prograd.