Mesajul emoționant al Regelui Charles. Promisiunea făcută britanicilor

Mesajul emoționant al Regelui Charles. Promisiunea făcută britanicilor Regele Charles. Sursa foto: Dreamstime.com

Regele Charles a transmis un mesaj emoționant cu ocazia ceremoniilor care a avut loc în Joia Mare. El nu a fost prezent la slujba religioasă din Joia Mare de la Catedrala Worcester, dar le-a făcut o promisiune importantă britanicilor. Suveranul a spus că va sluji poporul, aşa cum a jurat la încoronarea sa, chiar dacă suferă de cancer.

Regele Charles, mesaj emoționant pentru britanici

„În această ţară, suntem binecuvântaţi cu toate serviciile diferite care există pentru bunăstarea noastră”, spune regele Charles în mesajul care a fost înregistrat la începutul acestei luni, împreună cu o lectură biblică. „Dar, dincolo de aceste organizaţii şi de personalul lor altruist, avem nevoie şi beneficiem foarte mult de cei care ne întind mâna prieteniei, mai ales în momente de nevoie”, spune suveranul britanic.

Regele Charles

Regele Charles. Sursă foto: Facebook

Această înregistrare a fost realizată înainte ca nora sa, Kate Middleton, să difuzeze un mesaj video în care a dezvăluit că face chimioterapie preventivă după ce s-a descoperit că are cancer.

Charles n-a putut ajunge la evenimentul de joi, dar urmează să se alăture altor membri ai familiei sale, duminică, la o slujbă restrânsă de Paşte la Castelul Windsor. Aceasta va fi prima sa apariţie publică la un eveniment regal de când a anunțat, în februarie, că suferă de o formă de cancer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Regina Camilla i-a ținut locul

Regina Camilla i-a ținut locul regelui la ceremonia tradiţională din Joia Mare, și le-a oferit celor 75 de bărbaţi şi 75 de femei, pentru a marca vârsta regelui, două punguţe care conţin cadouri simbolice cu monede bătute special. Obiceiul, care datează de secole, recompensează serviciile deosebite în slujba creştinismului în întreaga ţară.

Regele Charles

Regele Charles. Sursă foto: Facebook

Regele Charles, promisiune pentru popor

„Este pentru mine o mare tristeţe că nu pot fi alături de voi toţi astăzi. Acest act de închinare aici, în Catedrala din Worcester, îmi aminteşte de promisiunea pe care am făcut-o la începutul slujbei de încoronare, de a urma exemplul lui Hristos, nu pentru a fi servit, ci pentru a sluji. Asta am încercat întotdeauna să fac şi continui să fac din toată inima mea”, a transmis monarhul britanic.