Carrefour închide mai multe magazine preluate de la Cora. Lista completă

Carrefour închide mai multe magazine preluate de la Cora. Lista completă Carrefour. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Compania franceză Carrefour a decis să închidă patru din cele nouă magazine de proximitate pe care le-a preluat în România în cadrul operațiunilor achiziționate de la Cora.

Carrefour închide o bună parte din magazinele preluate de la Cora

Reprezentanții retailerului francez Carrefour au anunțat că vor închide definitiv aproape jumătate din magazinele de proximitate recent preluate în România de la Cora.

„Într-o piață dinamică precum cea a retailului, încercăm să ne adaptăm rapid nevoilor în continuă schimbare ale clienților noștri. Tocmai de aceea, un plan de expansiune solid impune o analiză riguroasă a actualei rețele de magazine și, câteodată, trebuie să luăm decizia de a renunța la magazinele ineficiente sau să schimbăm locația, pentru a putea explora noi opțiuni, mai potrivite cerințelor de astăzi. Scopul nostru final este de a le oferi clienților o experiență optimă atunci când aleg să facă cumpărături în Carrefour”, au precizat reprezentanții Carrefour România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce magazine închide grupul francez Carrefour

„În acest sens, după o analiză riguroasă, cele patru magazine cora Urban, respectiv cora Urban Moșilor (Calea Moșilor 284), cora Urban Ștefan cel Mare (Șoseaua Ștefan cel Mare 58), cora Urban Rebreanu (str. Liviu Rebreanu 13) și cora Urban Giurgiului (Șoseaua Giurgiului 127), vor fi închise permanent. Echipa va rămâne în cadrul companiei și va fi relocată către alte magazine din rețeaua noastră, ulterior închiderii și fără întreruperi de activitate", au mai spus reprezentanții Carrefour pentru Profit.ro .

Magazin Cora Urban

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Magazinele de proximitate Cora, în proces de rebranding

Începând cu luna ianuarie, hipermarketurile și magazinele de proximitate Cora, recent achiziționate de retailerul francez Carrefour, au demarat un proces gradual de rebranding, planificat să fie finalizat până la sfârșitul anului. Inițial s-a anunțat că, în această perioadă de tranziție, cele zece hipermarketuri achiziționate de la Cora vor continua să funcționeze în măsura posibilului, în timp ce cele nouă magazine de proximitate vor fi închise temporar pentru o perioadă scurtă.

Hipermarketurile Cora, preluate de grupul austriac Supernova

Carrefour a primit aprobarea Consiliului Concurenței pentru preluarea hipermarketurilor Cora, finalizându-se tranzacția.

În prezent, grupul austriac Supernova, deținătorul mai multor hipermarketuri anterior operate de Cora, a demarat procesul de modernizare a centrului comercial din Pitești, urmând să continue modernizarea infrastructurii și la celelalte centre comerciale Supernova din România, unde Carrefour preia fostele hipermarketuri Cora - din București (Pantelimon, Lujerului, Alexandriei), Constanța, Bacău și Drobeta Turnu Severin.

Potrivit anunțului anterior făcut de Profit.ro, în 2021, șase dintre hipermarketurile Cora au fost achiziționate de grupul Supernova printr-o tranzacție imobiliară de tip sale & lease back (vânzare & închiriere), care a inclus și achiziționarea dreptului de proprietate asupra „pereților” centrelor comerciale în care funcționau hipermarketurile Cora în calitate de chiriaș-ancoră. Aceste unități vândute includ Cora Alexandriei, Cora Lujerului și Cora Pantelimon din București, Cora Bacău, Cora Brătianu din Constanța și Cora Drobeta Turnu Severin, împreună cu galeriile comerciale adiacente.

În anul 2022, Supernova a anunțat că investește până la 40 de milioane de euro în modernizarea centrelor comerciale Cora achiziționate și că va finaliza lucrările până la sfârșitul anului 2023.