Politia Română dezminte acuzațiile în cazul agentului care s-a sinucis. A fost avansat înainte de termen

Politia Română dezminte acuzațiile în cazul agentului care s-a sinucis. A fost avansat înainte de termen Poliția Română. Sursa foto: Arhiva EvZ

Poliția Română a emis un comunicat prin care dezminte informațiile potrivit cărora agentul de 39 de ani care s-a împușcat cu arma din dotare a recurs la acest gest din cauza stresului acumulat la locul de muncă.

Poliția Română intervine în cazul agentului care s-a sinucis

Colegii polițistului care și-a pus capăt zilelor au precizat că acesta se plângea în mod constant de volumul mare de muncă. Totodată, ofițerul era nemulțumit de faptul că era obligat să participe la acțiunile organizate de Poliția Română.

Presa locală a preluat declarațiile sindicaliștilor potrivit cărora Bogdan ar fi muncit până la epuizare atât pe teren cât și la birou. Sindicaliștii au mai precizat că bărbatul a fost pus să pariticipe la un număr impresionant de acțiuni, astfel încât agentul nu mai apuca să lucreze la dosarele penale.

Poliția Română intervine în cazul agentului care s-a sinucis

Poliția Română. Sursa Foto: Arhiva EVZ

S-a împușcat cu arma din dotare

De asemenea, colegii bărbatului care și-a pus capăt zilelor acuză faptul că șefii puneau o presiune uriașă asupra agentuntului. Sub presiunea timpului, Bogdan rămăsese în urmă cu soluționarea dosarelor. Pe de altă parte, este cunoscut faptul că Poliția Română se confruntă cu lipsa de personal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna trecută MAI a deblocat 400 de posturi. Cu aceeași probelemă se confruntă și Brigada Rutieră, iar deficitul de personal se accentuează pe zi ce trece. Apropiații bărbatului susțin că acesta a declarat în repetate rânduri că vrea să iasă din sistem, însă nimeni nu aștepta să recurgă la suicid.

Poliția Română dezmintea acuzațiile în cazul agentului care s-a sinucis

Sursa foto: Twitter

Presat de stresul de la locul de muncă, bărbatul a venit acasă înainte să-și termine programul și s-a împușcat cu arma din dotare. Apropiații agentului sunt în stare de șoc. Poliția Română neagă aceste acuzații. Inspectoratul de Poliție a emis un comunicat prin care a anunțat că bărbatul a fost avansat înainte de termen.

De asemenea, reprezentanții poliției au negat faptul că bărbatul a fost pus să lucreze ore suplimentare sau că ar fi avut mai multe dosare de soluționat în același timp. Agentul care și-a pus capăt zilelor a fost căsătorit și avea un copil.

La ultima testare psihologică a reieșit că este apt pentru a-și îndeplini datoriile de serviciu. Poliția Română a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurimilie care au dus la producerea tragediei.