Salariul astronomic al șefei de la OMV. Doar bonusurile au depășit un milion de euro

Salariul astronomic al șefei de la OMV. Doar bonusurile au depășit un milion de euro Sursa foto: Arhiva EVZ

Șefa OMV, Christina Verchere, câștigă într-un an un salariu care sfidează limitele și îl depășește cu mult chiar și pe cel al șefului statului. Mai mult decât atât, doar bonusurile primite în cursul anului 2023 au atins și chiar depășit cifra de 1,3 milioane de euro.

Conform raportului de remunerare pentru membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere, accesibil pe site-ul oficial al companiei, Christina Verchere a beneficiat de o remunerație totală de peste 1,9 milioane de euro.

Șefa OMV și-ar putea lua un Lamborghini doar din salariul de bază

Această sumă este alcătuită dintr-un salariu de bază de 634.462 de euro/an, brut, și bonusuri ce depășesc 1,3 milioane de euro.

În anul 2022, salariul de bază primit de șefa OMV a fost înregistrat la doar 498.360 de euro, brut. Cu toate acestea, datorită bonusurilor și acțiunilor, totalul remunerației sale a depășit ușor suma de 2,05 milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

OMV Petrom a făcut publice și veniturile altor membri ai conducerii în ultimii ani.

Șefa OMV, Christina Verchere

Christina Verchere, CEO OMV_PETROM. Sursa foto: ey.com

În 2023, Alin Popa, CFO, a înregistrat un venit de 797.918 euro, în creștere față de suma de 729.837 euro din 2022. Radu Căprău, responsabil pentru refining și marketing, a obținut un venit de 784.000 euro.

Cristian Hubati, responsabil cu „exploration and production” din 17 aprilie 2023, a avut un venit de 294.738 euro. Frank Albert Neel, responsabil pentru „gas & power”, a raportat un venit de 824.697 euro.

Christina Verchere conduce compania petrolieră din 2018

Christina Verchere este originară din Marea Britanie și deține și cetățenie americană. Este șefa OMV din 2018, venind în această poziție după o perioadă în care a ocupat funcția de președinte regional pentru Asia Pacific la BP.

În martie 2023, OMV Petrom a anunțat că mandatul Christinei Verchere la conducerea companiei va fi prelungit cu încă patru ani.

Șefa OMV

Sursa foto: Facebook

„Anul trecut (2023) a adus de asemenea recunoaştere crescută pentru acţionarii OMV Petrom, prin plata unor dividende record, în valoare totală de 5,1 miliarde de lei.

Tot în acest an financiar, conducerea a demonstrat un angajamentul sporit faţă de comunitatea internaţională de acţionari, pentru a le înţelege aşteptările şi pentru a se adapta mai bine la cerinţele acestora, printr-o serie de prezentări şi întâlniri periodice”, se arată în raportul semnat de Alfred Stern, Preşedintele Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare, potrivit defapt.ro.