Prezentarea candidatului PSD-PNL la București. Cum îl vede Nicolae Ciucă pe Cătălin Cîrstoiu

Prezentarea candidatului PSD-PNL la București. Cum îl vede Nicolae Ciucă pe Cătălin Cîrstoiu Nicolae Ciucă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, cei doi lideri ai coaliției au participat la lansarea candidatului comun pentru alegerile la Primăria Generală, medicul Cătălin Cîrstoiu.

 

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Cătălin Cîrstoiu. El l-a descris drept un profesionist care slujește oamenii, într-o instituție în care cei ce se prezintă au nevoie de ajutor. În plus a precizat politicianul PNL, candidatul Cîrstoiu nu ar fi interesat de afaceri. Deși, conform declarației de avere medicul este acționar la trei firme care activează în domeniul medical.

Nicolae Ciucă îl apreciază pe medicul Cîrstoiu

Președintele PNL l-a prezentat pe candidatul comun la Primăria Generală, în cadrul unei conferințe de presă. Nicolae Ciucă a spus că PSD și PNL l-au ales pe Cătălin Cîrstoiu deoarece a venit momentul ca politicienii să lase orgoliil. Aceasta cu atât mai mult cu cât percepția generală este că politicienii sunt interesați doar de bunăstarea proprie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Activitatea politică în ţara noastră este percepută de români va fiind una egoistă în care politicienii sunt interesaţi mai mult de ce se întâmplă cu ei şi nu ce se întâmplă cu cetăţenii. Personal, consider că această stare de fapt se poate schimba. De când am intrat în Armată şi până acum am fost în slujba ţării şi a românilor, iar atunci când ţării i-a fost mai greu, după o perioadă de instabilitate politică, suprapunere de crize, am considerat că e momentul să lăsăm deoparte orice orgoliul, tot ce a însemnat istoria confruntării dintre cele două cele mai mari partide şi să construim această mare coaliţie, care şi-a asumat trecerea României prin aceste situaţii dificile”, a spus Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a mai spus că liberalii și social-democrații sunt de doi ani și jumătate împreună. Nicolae Ciucă spune că această coaliție a funcționat și funcționează, fiind „un model probat în realitate”. În acest context, după ce s-a decis ca cele două formațiuni să aibă candidați comuni la europarlamentare, a fost alesă o soluție comună și la Primăria Generală.

„Decizia a fost ca la europarlamentare să dăm dovadă de unitate nu de dezbinare. (..) Discutând cu premierul, cu partidele, am considerat că este oportun şi necesar să venim la Capitală cu un candidat comun şi acel candidat este domnul doctor, profesor Cătălin Cîrstoiu”, a afirmat Ciucă.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL

Nicolae Ciucă a mai spus că cele două partide ale coaliției au decis să susțină un candidat independent, din afara spectrului politic. El l-a descris pe Cătălin Cîrstoiu drept un om care lucrează de dimineața până seara. Un personaj care este interesat să facă lucruri și să se preocupe de problemele Bucureștiului.

„Am venit cu un om care nu a făcut nimic în viaţa dumnealui decât să slujească oamenii, de dimineaă până seară, într-o instituţie în care oamenii chiar au nevoie de ajutor când le este mai greu. Am venit cu un om care nu este interesat de afaceri, de scena şi dezbaterile de la tv, care este interesat să facă lucruri, este interesat ca împreună cu echipa dumnealui (..) să se preocupe de problemele Bucureştiului”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a spus despre Cătălin Cîrstoiu că este un medic recunoscut, decanul Facultăţii de Medicină și managerul Spitalului Universitar. Nicolae Ciucă a mai spus despre candidatul comun că tratează anual aproximativ o jumătate de milion de pacienţi. Drept urmare, a precizat politicianul PNL, medicul este obișnuit să gestioneze crize în fiecare zi.

„Ca atare, dincolo de calităţile domnului Cîrstoiu, de virtuţile echipei domniei sale, discutăm de sprijinul pe care îl are de la două partide care vor asigura tot ce este necesar ca domnul dr Cîrstoi să cîştige Primăria Capitalei, nu pentru dumnealui, nu pentru coaliţie ci pentru bucureşteni.Aveţi încredere în sprijinul pe care PSD şi PNL vi-l vor acorda, vă doresc succes şi să ne vedem la Primăria Capitalei”, și-a încheiat Nicolae Ciucă pledoaria.

Catalin Cirstoiu

Sursa foto: Captura video

Nicolae Ciucă prezent la lansare alături de Marcel Ciolacu

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost prezentat oficial, miercuri, drept candidat comun al coaliţiei PSD - PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei. Deși numele său era cunoscut de mai multe zile, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au făcut anunțul oficial.

Cele două partide au organizat un eveniment la Palatul Parlamentului.

La eveniment au fost prezenți și cei doi șefi ai organizaţiilor din Bucureşti, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja.