Aurul atinge o valoare record, în România. Creșterea devine alarmantă

Aurul atinge o valoare record, în România. Creșterea devine alarmantă Lingourile de aur au fost scoase la vânzare la cel mai mare lanț de magazine din Coreea de Sud. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ziua și recordul pentru prețul gramului de aur. În sesiunea de astăzi a BNR metalul prețios a fost cotat în creștere cu u 33,58 de bani până la valoarea record de 316,8932 lei.

În cea mai recentă sesiune BNR din 08 martie 2024, gramul de aur s-a tranzacționat în creștere cu 33,58 de bani până la valoarea record de 316,8932 lei. În sesiunea anterioară, Banca Cetrală a României a cotat gramul de aur cu 316,5574 de lei.

Gramul de aur s-a tranzacționat în creștere cu 33,58 de bani

Leul românesc s-a apreciat în fața monedei europene. Un euro s-a tranzacționat astăzi cu 4,9691 lei, mai puțin cu 0,16 bani față de sesiunea anterioară.

Gramul de aur atins a atins un preț record la finalul primei săptămâni din luna martie. Analiștii financiari estimează că pe fondul tensiunilor geopolitice gramul de aur va crește în perioada următoare. Este pentru a doua oară în această săptămână când prețul metalului crește până la un nivel record.

Ne puteți urmări și pe Google News
Gramul de aur s-a vândut cu un preț record

Lingouri de aur. Sursa foto: Pixabay

Moneda națională s-a apreciat în fața principalelor monede străine

Totodată, în acest an se așteaptă o mișcare majoră pe piața aurului după aproape un deceniu de stagnare. În termeni comparativi, cerere de aur a crescut anul trecut cu 3% față de anul 2022. Creșterea a fost dictată de cele două conflicte, Ucraina și Gaza.

Prețul futures al metalului galben a cunoscut o creștere de 8% în 2023 pe principalele piețe externe. Majoritatea experților sunt de părere că tendințele de creștere se vor menține, chiar dacă apetitul pentru risc al investitorilor în acțiuni s-a îmbunătățit, potrivit unei analize publicată de mintgenie.livemint.com.

Leul românesc s-a apreciat în fața principalelor monede străine

Sursa foto: Arhiva EvZ

Gramul de aur a crescut pentru a două oară în această săptămână

Piața este susținută de cererea competitorilor din Asia și de cererea mare a băcilor centrale precum și de statutul de activ sigur în perioade de incertitudine pe care îl are metalul prețions în perioade de incertitudine. Băncile Naționale au fost cumpărători neți în ultimele opt luni consecutive.

Tot în ședința de astăzi leul românesc s-a apreciat în fața dolarului american cu 1,69 bani până la o valoare de 4,5463. Ceea ce înseamnă o scădere a monedei americane cu 0,03%. În contrast cu francul elvețian moneda națională s-a depreciat cu 0,59 de bani (0,11) până la o valoare de 5,1867 de lei.